Smeće ispred mišje rupe je puno, puno veće!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Volite li gledati nogometne utakmice reprezentacije, posebno na raznoraznim prvenstvima? Da? Zanimljivo! I ja ih volim pogledati, ako nemam nikakvih drugih obaveza. Nisam od onih koji će zapostaviti posao, otkazati sastanak ili zaboraviti na unaprijed dogovoreno druženje zbog utakmice, ali ako sam slobodan pogledat ću utakmicu. Naravno, navijat ću za hrvatsku reprezentaciju i zapljeskat ću im ako i izgube, ali su igrali dobro. Podržat ću ih i u porazu ako su oni bili dobri i borili se mada su protivnici bili još bolji ili imali više sreće i pobijedili. Nisam jedan od onih navijača koji će čim izgube pljuvati po njima da ne znaju igrati itd. niti ću si rezati žile zbog poraza ili ispadanja s prvenstva.

Zato smatram da sam dobar navijač no nikako, nikad i ni po koju cijenu neću u nogometašima vidjeti bogove, neću im se ponizno klanjati i neće mi biti idol ili uzor, a pogotovo neću dozvoliti da moja zaslijepljenost njima bude mjerilo nekog mog domoljublja i hrvatstva. Tko da mi bude mjerilo: onaj koji se na sudu ne sjeća ničega ili onaj koji porez (ne) plaća u Monaku jer njegova sveta ljubav prema Hrvatskoj je nemjerljiva osim kad je plaćanje poreza u pitanju? Ili ultranaci koji mrzi gayeve i podupire ruski napad na Ukrajinu?

Možda danas ne poznajem te nogometaše kao nekadašnje pa mi se čini da ih je nekad bilo više moralnih usprkos Ćirinom nemoralu. Da. da, mislim na ovog Čiru što iskače iz svake paštete, ta velika ikona s kojom vlastita djeca ne razgovaraju. Istina, nogometni je on velikan! Koji s visoka gleda na ovu navijačku sirotinju samo ta navijačka sirotinja to ne kuži. Već desetljećima ponavljam kako mi se zgadio u onoj jednoj jutarnjoj emisiji na TV kad ga je voditeljica upitala smatra li da je u redu da nogometaši zarađuju tako basnoslovne iznose, a on joj odgovori: “A slušaj draga moja, a od čega će živjeti kad više neće moći igrati? On mogu igrati do 30-40 godina i što poslije?”

Što poslije? Pa evo nedostaje radnika u turizmu, građevinarstvu…samo što moraju raditi do sedamdesetog rođendana i još neće zaraditi koliko je ovaj do 30-og, ali Ćiro ne pita kako ovaj izdrži i od čega će poslije živjeti?

I zato odbijam biti slijepi sljedbenik nogometaša koje se, imam dojam ponekad, uspoređuju s Arijevcima, nadrasom, koji i sami traže da im ljubimo noge. To mogu one knollmagdalena-sponzoruše što izbacuju sise, ulijeću u svlačionice i dolaze u nekim narodnim nošnjama kako bi uhvatile pažnju, a možda i ljubavnika ili ženika.

Citirat ću objavu jednog mog FB prijatelja od prije 4 godine, vrijedi i danas:

Sudeći po sportskim uspjesima i raznoraznim dočecima sportaša, Hrvatska je zemlja blagostanja i najveća briga je kako te preplaćene sportske zvijezde dočekati u domovini, hoće svirati Thompson ili netko umjereniji, hoće predsjednica zaskočiti koga u svlačionici ili ne, hoće se laktariti za fotku ili ne, takmičenje raznih portala u hvalospjevima o povijesnim uspjesima, Hrvatska piše sportsku povijest, hrvatsko sportsko čudo itd…svi kojima je to zadnja rupa na svirali nisu dovoljno dobri i veliki Hrvati…i da u međuvremenu je Afrika koja nam zavidi na standardu dobila prvu brzu željeznicu…živjeli!!!

Prije nego ga veliki domoljubi počnu pljuvati napomenut ću da ja autor branitelj! Onaj pravi, s bojišta!
A koliko je to blagostanje pokazuje to što je Plenković sebi, Njonji i ministrima čim je počelo svjetsko prvenstvo povećao plaće za iznos koji je veći od većine mirovina u Hrvatskoj uz komentar “Digli smo si plaće i to je to!” U prijevodu, narod ima (skupog) kruha i igara i nema se što pitati za standard, za inflaciju, kad naši igraju! Opće je poznato da Plenky@Co. brinu o standardu. Svome! Bilo svjetsko prvenstvo ili ne!

I zato kad neko preplaćeno lijeno neradničko smeće kaže da tko ne podržava “naše momke” neka se vrati u mišju rupu i spremi tipkovnicu najradije bih mu poslao Japance; njima nikakvo smeće ne promakne! Na žalost ne mogu, ali znam i tipkovnicom ubaciti smeće u koš!

I zato sam ja bolji navijač od mnogih, baš mnogih! Jer ja navijam za sport!

Za P.S. još jedan prijateljev citat: “da se ovakvi domoljubi koji svake četiri godine ispužu ispod raznoraznog kamenja što prije vrate tamo gdje i pripadaju, ne u mišju rupu već u kanalizaciju.”

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.