FOTO: službene stranice Grada Mursko Središće

Zrinska garda Čakovec postaje Zrinska garda Mursko Središće?

4. prosinac blagdan je Svete Barbare. a jučer, 4. prosinca 2021. šetnica uz Muru u Murskom Središću nazvana je Šetnicom svete Barbare.

Grad Mursko Središće dva puta je raspisivao javni poziv za predlaganje imena šetnice uz Muru. Nakon što povjerenstvo u prvom prikupljanju prijedloga nije prihvatilo ni jedan, ovaj su put od 26 pristiglih prijedloga posebno razmatrali dva. Na kraju su se odlučili za prijedlog Zrinske garde Čakovec. Svakako je važno što je šetnica konačno dobila svoje ime. Na prijedlog Povjerenstva za imenovanje ulica, prihvaćeno je ime Šetnica svete Barbare.

Sveta Barbara je kao zaštitnica rudara još i danas vrlo štovana u Murskom Središću i svim naseljima u sastavu grada. Sam naziv sadrži i ime Šetnica, kako je šetalište uz Muru već i poznato među stanovnicima najsjevernijeg grada, a usput u službeni naziv dodaje i dio koji je od velike simbolične, povijesne, a u perspektivi i turističke važnosti za Grad Mursko Središće.

Podnositelju prijedloga za imenovanje šetnice uz rijeku Muru koji je ocijenjen kao najbolji i najprikladniji i temeljem kojeg se šetnica imenovala isplatit će se simbolična nagrada u visini od 1.000,00 kuna, u ovom slučaju to je Zrinska garda Čakovec.

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Na sudjelovanje su pozvani (što je i bio uvjet javnog poziva) zainteresirani građani, udruge, ustanove, poslovni subjekti i drugi oblici organiziranja građana s prebivalištem i sjedištem na području Grada Mursko Središće. E pa kako je prijedlog dala Zrinska garda Čakovec, a uz to je taj prijedlog i pobijedio na javnom pozivu nameće se zaključak kako je Zrinska garda Čakovec preselila sjedište u Mursko Središće iako to još na svojoj službenoj stranici nisu ažurirali pa još stoji stara adresa u Čakovcu. Pitanje je sad mora li poštar tih tisuću kuna odnijeti u Čakovec ili na nama još nepoznatu adresu Zrinske garde u Murskom Središću?

Još prije mjesec-dva rekli bi HDZ-ovska posla no sad to više ne možemo, ipak su to sada međimurska posla!

PS: Preko stranice Imamo pravo znati poslat je zahtjev za obrazloženjem kako je udruga koja nema sjedište u Murskom Središću sudjelovala i pobijedila!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “Zrinska garda Čakovec postaje Zrinska garda Mursko Središće?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.