Zašto neću glasati za Matiju Posavca ako se ponovo kandidira

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Matija je priznao, Matija je dao ostavku da bi se mogao ponovo kandidirati! Međimurci izgleda opet u velikom broju misle glasati za njega ako se ponovo kandidira, ja neću! Najlakše bi bilo prepustiti se struji jer će Matija vrlo vjerojatno i opet pobijediti na izborima, ali to prepuštanje meni i od mene i za mene ne bi bilo moralno!

Svjestan sam da će sad opet drvlje i kamenje na mene, ne zato što sam ja primio mito ili zaposlio nekog preko veze nego zato što iznosim svoje mišljenje i viđenje koje se, vjerujem, neće dopasti većini.
I zbog sljedećeg pitanja:
koja je sada razlika između Milana Bandića i Matije Posavca?
Razlika je u količini!
Jer oboje su bili optuživani za primanje mita i oboje su koristili svoj utjecaj za zapošljavanje. Razlika je jedino u količini za koju su optuženi!

Shvaćam ogorčenost Međimuraca jer toliki HDZ-ovci nisu završili u zatvoru, nisu čak ni optuženi ili su optuženi pro forma, milijuni i milijuni su otuđeni, a tu je na stolu (ili ispod stola) riječ o pišljivih 10.000 kn. Shvaćam ogorčenost jer se i određena grupa Roma sada naslađuje!

Da se razumijemo, napravio je Matija puno toga za Međimurje i to mu nitko ne osporava. Mene je posebno pogodilo što je (a što je priznao) koristio svoj utjecaj za zapošljavanje svojih poznanika.

Kakvu sam ja to poruku izvukao iz toga?

Poruku da se djeci radnika, onih radnika bez veza i vezica ne isplati studirati, ne isplati biti najbolji student, ne isplati primiti rektorovu nagradu jer su ipak samo radnička djeca! Nevažna, nebitna! Najbolje da ne gube vrijeme na studiranje nego poslije srednje škole (ili možda čak odmah poslije osnovne škole?) odu raditi u neki pogon, kao radnik.

Jer svi “fini” poslovi rezervirani su za djecu elite koja imaju veze i vezice, gdje ruka ruku mije, premda ta djeca i ne znala piše li se Egipat ili Egipad (čuo na vlastite uši to pitanje!).

Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja osim ako uz predočenje dokaza sam ne prizna krivnju. Matija je priznao i zato bez obzira o količini mita i broju zapošljavanja koji su u promilima u odnosu na one velike nedodirljive zvjerke iz “prave” stranke neće dobiti moj glas.
Jer sam vjerovao da je Međimurje napredno, zavičaj ravnopravnih i da je kriterij sposobnost i kvaliteta. Čovjek koji je to propagirao sad mi je, na moje veliko razočaranje, pokazao da nije!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.