Joj striček plinač, kak ste opasni!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Ono što je svake godine  bila ista priča ove godine je dobilo neočekivan obrat kao neslana prvoaprilska šala!

Svake godine naime dolaze specijalci iz Međimurje Plina prekontrolirati plinske instalacije, jel’ plinsko brojilo dobro broji potrošeni plin, jel’ plinski bojler servisiran i ispravan, jel’ štednjak dovoljno troši plina ili ga negdje pušta i svake godine ti specijalci to odmah gotovinski zaračunaju. Uz to svake godine završe taj pregled s istom pričom. Zapravo prve godine su tražili da na vratima u kupaonu gdje je plinski bojler napravimo još dodatne rupe za prozračivanje što smo i napravili.

U isto vrijeme su nas drugi specijalci pilili s informacija o energetskoj učinkovitosti kuće, stana, zgrade…da stavimo energetsku fasadu, prozore koji ne propuštaju toplinu itd.

E ali onda su ovi plinski specijalci počeli svake godine tražiti da izbušimo rupu 15×15 cm iz kupaone u sobu s kojom ima zajednički zid pa onda iz te sobe isto takvu rupu na vanjskom zidu. Mislim ta priča se ponavljala iz godine u godinu jer nikom normalnom nije palo na pamet da zaista izbuši rupu u zidu 15×15 cm.

Uglavnom, svake godine smo im taj replay plaćali gotovinom odmah na licu mjesta, ljubazno se pozdravili uz napomenu Vidimo se dogodine!

Uz taj pregled treba priložiti potvrdu od servisera da je bojler doista servisiran no kako serviseri  svake godine kod servisa zalijepe naljepnicu-potvrdu na bojler to je bilo dovoljno i OK. Također treba i potvrda od dimnjačara no kako su stanovi spojeni na zajednički dimnjak dimnjačar te potvrde daje upravitelju zgrade. I to je sve funkcioniralo do ove godine kad je došao jedan zločesti stričak plinač, s nogom i pol već u penziji!

Da bi ove godine moglo nešto poći po zlu moglo se naslutiti već po tome što su poslali najavu iz Međimurje Plina da će ove godine uz redovitu kontrolu napraviti i promjenu brojila, dobijete termin pa ga onda promijene pa ga onda opet promijene…

I jučer je konačno došao taj dan. Digao sam se ranije da ih dočekam budan, ali su oni došli još ranije pa niti sam zagrijao stan niti popio kavu. Nema veze, bit će prije gotovi  pa ću se onda istuširati i popiti kavu. Odmah su se bacili na posao, svaka čast i odrađivali sve po PS-u.

A bome je i zločesti stričak plinač, s nogom i pol već u penziji, počeo iznositi namrgođeno prigovore na ono što po njemu nije po PS-u! (Ja mislim da ni on nije stigao popiti kavu!)

ON: Potvrda o servisu bojlera?

JA: Zalijepljena je na bojler!

ON: Nema veze, meni treba 1 primjerak!

JA: OK!

ON: Potvrda od dimnjačara?

JA: Zajednička kod upravitelja zgrade!

ON: Nema veze, meni treba jedan primjerak!

JA: OK!

ON: Imate mjesec dana rok da predate potvrde!

JA: Svakako, odmah ću prionuti na to!

ON: Niste ni prijavili promjenu štednjaka!

JA: Ah pa kad je to bilo, prije 10 godina!

ON: Nije nego prije 8!

JA: Pa ako točno znate da je bilo prije 8 onda je ipak prijavljeno, pogotovo jer  su ga do sada Vaši kolege svake godine kontrolirali!

ON: Imate mjesec dana rok da predate potvrde! Do viđenja!

A znate koja je najveća fora???  Zločesti stričak plinač, s nogom i pol već u penziji, nije tražio gotovinu da platim pregled, nije zapravo uopće spomenuo ikakvo plaćanje! Možda je u svom napadu ljutnje zaboravio pa je došao malo kasnije da to ispravi jer je malo kasnije netko opet zvonio na vrata samo sam ja već uživao u kadi u toploj vodi i nije mi bilo na kraj pameti da skačem iz kade van.

A možda pošalju uplatnicu ove godine? Tko zna, vidjet ćemo!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.