A kad će se njima pljeskati?

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Za sve su krivi Srbi!

Prvo su oni u Beogradu pljeskali potresu u Zagrebu, zatim su Zagrepčani pljeskali djevojčici koja je umrla u potresu. Vjerujem da su to bile dobronamjerne geste, ali meni to djeluje prilično morbidno no ja sam tako i tako freak, uvijek poseban, uvijek kontra manjine i većine, onako antiprotivan!

Nije mi djelovalo morbidno kad se pljeskalo zdravstvenim radnicima, generalno svi su to zaslužili i onih par nesavjesnih pojedinki i pojedinaca na to nije uspjelo baciti sjenu. Zahvaljivalo se i policajcima, vatrogascima, prodavačicama (i prodavačima, ne znam zašto se njih nikad ne spominje!), vozačima i pozivalo na to da se i njima plješće. Super!

A nitko se nije sjetio seljaka, poljoprivrednika, vrijednih OPG-ovaca! Kad će se njima pljeskati? Marljivi su na polju, brinu se da ne ostanemo na online hrani nego da imamo prave pravcate poljoprivredne proizvode!

traktor

Možda vam ovaj čovjek djeluje usamljen u polju no vjerujte nije, ima publiku! I to široku publiku koja ga vjerno prati, nabrojimo neke: mraz, poplave, suše, Vlada RH, skup repromaterijal, niske cijene otkupa itd. itd. Naša je sreća što su ti seljaci tvrdoglavi ljudi pa ih ne obeshrabruje pored sve ove nabrojane publike još i teškoća kretanja zbog korona virusa. Ako treba susjed po njivi iz jedne općine izorat će njivu susjedu po njivi iz druge općine ako ovaj ne može dobiti propusnicu jer kriteriji i prioriteti kod davanja propusnice se točno znaju:

propusnica

I tako, imaju poljoprivrednici publiku, ali onu koja ne plješće! Povremeno dođe publika koja bi im i pljeskala kad bi mogla:

srne

Na žalost, nađe se i pokoji poljoprivrednik koji ne zna zemlji uzvratiti za ono što mu ona daje, no na sreću takvi su zaista rijetki:

smeće

Jer pravi poljoprivrednik najsretniji je kad iza sebe ostavi čistu zemlju koja će mu dati plodove:

njiva

I, što kažete, jesu li i oni zaslužili pljesak?


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.