Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Poginuo dok je kroz selo jurio 186 km/h i sve prenosio uživo na društvenoj mreži

Tridesetjednogodišnji vozač Mercedesa koji je jučer poginuo u Zapolju kod Nove Gradiške nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan, te je u trenutku nesreće mobitelom snimao svoju luđačku vožnju i uživo ju emitirao na društvenoj mreži!?

Policijska uprava brodsko-posavska prekršajno je prijavila vlasnicu Mercedesa, jer je dala auto osobi za koju je znala da nema vozačku dozvolu. Tijekom večeri je objavljen i video uradak kojeg je 31-godišnji vozač snimao tijekom vožnje, neposredno prije pogibije. U jednom trenutku se vidi kako juri 186 kilometara na sat, a kamera mobitela šetala je od fokusa brzinomjera do kišom natopljene prometnice! Nekoliko sekundi kasnije došlo je do slijetanja Mercedesa sa ceste i pogibije vozača koji je ispao iz vozila. Kamera je nastavila snimati…

– Osim što je koristio mobilni telefon, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te atmosferskim prilikama (kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal. U daljnjem nekontroliranom kretanju automobil je udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete, te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo, udarivši nakon toga u tri stabla. Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. Prilikom udara automobila u stup javne rasvjete, došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije o čemu je odmah obavještena mjerodavna služba zbog saniranja štete, doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

-Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati, policijski službenici su za promet zatvorili županijsku cestu 4158 u Zapolju, te promet preusmjeravali obilazno. Policijski službenici protiv vlasnice vozila donose prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. O prometnoj nesreći policija dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dodala je Nuić.

U Zapolju je dozvoljena brzina većinom 50, a na manjem dijelu prometnice 70 km na sat, a vozač koji nema položen vozački ispit jurio je, unatoč mokrom kolniku, 186 kilometara na sat. U jednom trenutku automobil je počeo plesati po cesti, a nakon slijetanja pri toj luđačkoj brzini, više nije bilo povratka. Nakon višestrukog prevrtanja i udaranja u tri stabla vozač, kako nije bio vezan, ispao je iz automobila i od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće. Dijelovi Mercedesa su odletjeli i stotinjak metara od mjesta zaustavljanja.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.