Uvjerili naivnu ženu da im ostavi novac na ogradi kako bi ga ‘provjerili’

Kriminalci i dalje iskorištavaju epidemiju koronavirusa i na nevjerojatno dosjetljive načine varaju građane. Takvu jednu prijevaru prijavila je 54-godišnjakinja s područja Lipika. Nju je 5. studenoga telefonski kontaktirala nepoznata žena predstavivši se kao djelatnica banke i rekla joj da provjeravaju novčanice te da zbog trenutačne epidemiološke situacije ne bi trebale imati kontakt. Rekla je 54-godišnjakinji da novac ostavi na ogradi te će joj on biti vraćen u roku od 48 sati nakon provedene kontrole!? Naivna 54-godišnjakinja to je i učinila, a policiju je zvala kada je shvatila da novca nema i da je prevarena.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare i novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve. Ako vas nepoznata osoba traži da joj ostavite novac, zbog bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne ostavljajte joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – poručila je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske. S.Lacić

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!

Podržite literarno stvaralaštvo djece

kn

Odredite sami iznos

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1,00 kn

Tečajevi jezika, srednje škole i besplatni studiji u inozemstvu – Educational travel worldwide (ETW) agencija je koju trebaš!
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: