fbpx

Tinejdžer se izgubio i preživio hladnu zimsku noć tako što je iskopao spilju u snijegu

Nakon što se vozeći motorne saonice odvojio od grupe prijatelja te izgubio, 17-godišnjak iz Kanade je uspio preživjeti tako što je izgradio snježnu spilju kao sklonište.

Nestanak je policiji prijavljen u subotu oko 18,15 kada se ostatak grupe vratio na parkiralište, javlja CNN, a prenosi RTL.

Dio je počeo tragati za mladićem, dok su ostali otišli po pomoć. Spasilačka služba South Cariboo Search and Rescue naposlijetku ga je pronašla, i to u “dobrom stanju”.

“Mladić je sve napravio kako treba. Odvojio se od grupe i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja pronalaska pravog puta te nepoznavanja terena i uvjeta, parkirao je saonice na otvorenom, vidljivom području, otišao do obližnjeg stabla pa izgradio nevjerojatnu spilju u kojoj je prenoćio”, napisali su iz spasilačke službe na svom Facebook profilu i dodali:

“Kada su ga naši članovi pronašli, bio je u skloništu s vodom i hranom. Mladić nam je olakšao potragu time što je ostao na jednom mjestu i znao nešto o metodama preživljavanja po zimi”.

*********************************INTERMEZZO**********************************


*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!

Podržite literarno stvaralaštvo djece

kn

Odredite sami iznos

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1,00 kn

Prijave za Star Film Fest
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: