Međimurje u pokretu – Međimurje on the move

Nakon dodjele titule Europske regije sporta 2022. u studenom,  županu Matiji Posavcu uručena je zastava koja će se isticati na svim sportskim događanjima u Međimurskoj županiji naredne dvije godine.

Titulu je dodijelilo Udruženje europskih prijestolnica i gradova sportova ACES Europe, neprofitna udruge sa sjedištem u Bruxellesu, čime se omogućuje promocija Međimurke županije kao regije sporta, zdravlja i aktivnog odmora, a to potvrđuje i moto cijelog projekta Međimurje u pokretu – Međimurje on the move.

Sport i aktivni odmor  kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, Međimurje je pogodno za turizam, posebice sportski. Međimurje je pozicionirano kao kvalitetna cikloturistička destinacija na hrvatskom tržištu, a titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture.

Ambasador ove titule je srebrni olimpijac, Filip Ude, a u okviru titule bit će organizirane masovne sportske manifestacije s poznatim hrvatskim sportašima i biciklijade, promocije zdrave i autohtone prehrane u suradnji s lokalnim OPG-ovima. U vrtiće će se uvesti inovativan sportski program s ciljem uključivanja djece u kvalitetne sportske programe, sportskim udrugama i klubovima osigurat će se edukacije, a fokus će biti stavljen i na razvoj sportova na vodi čime će se iskoristiti potencijali rijeka Mure i Drave. Uza sve to, razvit će se aplikacija za pametne telefone koja će sadržavati popis sportske infrastrukture na području županije te najave sportskih događaja i manifestacija.

Projekt Međimurja kao Europske regije sporta predstavljen je državnim tajnicima Ministarstva turizma i sporta Sandri Herman i Tomislavu Družaku, pri čemu je dogovorena podrška Ministarstva Međimurskoj županiji vezana uz promociju i provođenje ovog iznimno važnog projekta.

Predstavljanju novog sportsko – turističkog projekta nazočili su i Josip Pavić, savjetnik ministrice Brnjac, Krešimir Šamija, voditelj službe za zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i informatizaciju u sportu, Maja Odrčić Mikulić, pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije, Nenad Ujlaki, stručni suradnik za sport, Mario Vukoja, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.