Povodom Međunarodnog dana učitelja održan prijem za uspješne mentore

Međimurska županija odavno je prepoznala viziju kojom postaje regija znanja i novih tehnologija – županija mladih. Veliku pažnju pridaje raznim programima namijenjenima upravo djeci i mladima, a posebice prati i potiče napredovanje darovitih učenika kroz razne programe i projekte u kojima sudjeluju uspješni učenici čiji je osnovni cilj poticanje darovitosti.

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti javno je odavanje priznanje mentorima koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama. Tim je povodom danas 204 mentora osnovnih i srednjih škola, čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021., svečano primilo svoja priznanja.

„Sva priznanja koje ste osvojili na natjecanjima predstavljaju veliki osobni ponos, ponos škole i na kraju ponos Međimurske županije. Na nama je da vam osiguramo svu potrebnu infrastrukturu i kvalitetne uvjete obrazovanja, a vaši rezultati dokaz su da se ulaganje u znanje, ulaganje u mlade ljude itekako isplati. Mi kao županija se trudimo i trudit ćemo se i dalje biti potpora našim školama, ravnateljima, učiteljima i učenicima te ćemo i dalje razvijati naš obrazovni sustav. Čestitam svim mentorima koji prepoznaju talente u našim učenicima i rade s njima,“ rekao je zamjenik župana Josip Grivec.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak rekla je kako današnji prijem obuhvaća mentore iz prošle i pretprošle godine. „Na današnjoj svečanosti okupljeni su najbolji mentori iz međimurskih škola koji ni u ovim izazovnim školskim godinama koje su nas zatekle, nisu odustali od dodatnih aktivnosti, priprema i rada s učenicima. Uspjesi koji su postignuti u ove dvije godine, postignuti su uz izniman napor radom od kuće,“ istaknula je pročelnica te dodala kako Međimurska županija učenicima i profesorima nastoji osigurati što bolje uvjete rada, ali da je najvažnije ulagati u profesore, nastavnike i učitelje koji mogu osigurati napredak i poboljšanje našeg obrazovnog sustava.

Ravnateljima škola, mentoricama i mentorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak uz zahvalnice uručila je i grafike međimurskih akademskih likovnih umjetnika, ujedno i profesora, Ruse Trajkove i Krešimira Hlebeca.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.