Komiški vatrogasci nosili dvije osobe s invaliditetom na brdo i omogućili im da vide zalazak sunca

Odazvali smo se pozivu da se jednoj osobi s cerebralnom paralizom omogući uživanje u najljepšem zalasku sunca – onom s brda Hum”, napisali su komiški vatrogasci na Facebooku.

Ali kada su izašli ‘na teren’ vatrogasci DVD-a Komiža, kako su sami napisali na društvenim mrežama, na kraju su omogućili dvjema osobama s invaliditetom uživanje u zalasku sunca s brda Hum i tako im uljepšali dan te pokazali svima kako je lijepo pomoći drugima.

“Danas smo se odazvali inicijativi naše članice Nađe Ramić da se jednoj osobi s cerebralnom paralizom omogući uživanje u najljepšem zalasku sunca – onom s brda Hum. Pošto je zadnjih 50-tak metara do vidilice u vrlo lošem stanju, naši članovi su pomogli prenijeti osobu do vidilice. U tom trenutku u blizini se nalazila još jedna osoba s invaliditetom, koju smo također donijeli do vidilice. Nadamo se da smo im ovom gestom barem malo uljepšali dan”, napisali su na Facebook profilu DVD-a.

Na lokaciji se našao i poznati hrvatski putopisac i bloger Slaven Škrobot koji je zbog nesreće otprije 10 godina i sam ostao u kolicima.

“Lijepa i spontana jučerašnja priča!

Vrlo brzo nakon jučerašnjeg bicikliranja dogovorili smo se s našim novim prijateljima, Patricijom i Matijom (koje smo upoznali na trajektu) za zalazak sunca na Humu.

Na parkingu su nas dočekali Matija te vatrogasni đip. Ništa mi nije bilo jasno, na brzinu su me ubacili u đip i krenuli smo makadamom do vrha. Na putu sam saznao da je razlog njihovog dolaska Doris, cura iz Varaždina, kojoj je velika želja bila dożivjeti zalazak sunca s ovog mjesta. Dečki iz DVD Komiža su joj to omogučili dok sam se ja tu našao u pravo vrijeme u pravom trenutku.

Na vrhu smo doživjeli lijepi zalazak sunca, a još vażnije, proveli vrijeme u ugodnom društvu i upoznali nove, divne ljude!

Hvala Dvd Komiža na lijepom iskustvu!”, napisao je Škrobot na Facebooku.

 Slaven Škrobot


Donirajte Udrugu Mlada pera

Podržite literarno stvaralaštvo djece

kn

Odredite sami iznos

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1,00 kn

GumiImpex - GRP
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: