Tri škole iz Međimurske županije prijavile su se za sada na eko akciju dm Zeleni korak

Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su još tjedan dana. Škole koje žele potaknuti učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša  to mogu napraviti do 9. ožujka u 23:59, a sve prijave šalju se na info@zelenikorak.hr.

Na dm-ovu adresu do sada su pristigle  prijave triju  škola iz Međimurske županije. Prošlogodišnji pobjednici eko akcije Zeleni korak Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Lopatinca i Osnovna škola Donja Dubrava lani su zajedno prikupili i reciklirali više od 20 tona starog papira.

„Ove godine dm je za nagrade odvojio više od 100.000 kuna, a posebno nas raduje što sada imamo i dvije nove kategorije u kojima mali ekolozi mogu sudjelovati. Eko akcija Zeleni korak je posebna i važna jer tisuće osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatska svojim primjerom potiču roditelje, učitelje, profesore, ali i širu zajednicu na ekološki angažman“, istaknula je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za „Prvi zeleni korak“ i „Najveći zeleni korak“ u iznosu od 3.500 kuna. „Prvi zeleni korak“ namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika dok će „Najveći zeleni korak“ osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10.3.2020. do 9.4.2020. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/Zelenikorak.

Tri škole iz Međimurske županije prijavile su se za sada na eko akciju dm Zeleni korak


Podržite literarno stvaralaštvo djece

kn

Odredite sami iznos

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1,00 kn

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Tečajevi jezika, srednje škole i besplatni studiji u inozemstvu – Educational travel worldwide (ETW) agencija je koju trebaš!
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: