Tri škole iz Međimurske županije prijavile su se za sada na eko akciju dm Zeleni korak

Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su još tjedan dana. Škole koje žele potaknuti učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša  to mogu napraviti do 9. ožujka u 23:59, a sve prijave šalju se na info@zelenikorak.hr.

Na dm-ovu adresu do sada su pristigle  prijave triju  škola iz Međimurske županije. Prošlogodišnji pobjednici eko akcije Zeleni korak Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Lopatinca i Osnovna škola Donja Dubrava lani su zajedno prikupili i reciklirali više od 20 tona starog papira.

„Ove godine dm je za nagrade odvojio više od 100.000 kuna, a posebno nas raduje što sada imamo i dvije nove kategorije u kojima mali ekolozi mogu sudjelovati. Eko akcija Zeleni korak je posebna i važna jer tisuće osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatska svojim primjerom potiču roditelje, učitelje, profesore, ali i širu zajednicu na ekološki angažman“, istaknula je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za „Prvi zeleni korak“ i „Najveći zeleni korak“ u iznosu od 3.500 kuna. „Prvi zeleni korak“ namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika dok će „Najveći zeleni korak“ osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10.3.2020. do 9.4.2020. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/Zelenikorak.

Tri škole iz Međimurske županije prijavile su se za sada na eko akciju dm Zeleni korak


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.