USMŽ: Pomoćnica u nastavi

Djeci s teškoćama u razvoju Udruga slijepih Međimurske županije osigurava podršku pomoćnika u nastavi, radi njihove što kvalitetnije integracije u redovite odgojno-obrazovne ustanove. Ove školske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira Udruzi provedbu projekta „Pogled u budućnost“ tijekom kojeg, od 01.09.2018. godine do 15.06.2019. godine, zapošljava 10 pomoćnika za 10 djece s teškoćama u razvoju u školama: OŠ Strahoninec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec, OŠ Nedelišće, OŠ Jože Horvata Kotoriba i OŠ I. Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Projekt sufinanciraju Općine: Nedelišće, Sveti Juraj na Bregu, Mala Subotica i Strahoninec.

Neki od poslova koje obavlja dugogodišnja pomoćnica u nastavi, koja je zaposlena na projektu „Pogled u budućnost“, Sanja Mesarić Jambrošić:

„Učenici pomažem kod snalaženja u prostoru, vodim je iz jednog razreda u drugi prilikom promjene nastavnih predmeta, pomažem joj kod užine. Na tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi učenicu vodim kako raditi pojedine vježbe oblikovanja, trčim uz nju, pridržavam je kod izrade vježbi na gredi, glasovno ju vodim u odbojci. Na matematici joj pripremim stroj i papire za pisanje kako bi sama mogla mijenjati papire, zapisivati i pratiti nastavu. Prilikom pisanja ispita učenici čitam zadatke koje zapiše i polako rješava. Nakon napisanog ispita na brajici, zadatke prepišem na latinicu kako bi učiteljica ispravila riješene zadatke. Iz pojedinih predmeta pronalazim joj gradivo u knjizi napisanoj na brajici. Na satovima informatike učenicu vodim, objašnjavam kako programirati, kako se koristiti e-mailom.“.

USMŽ: Pomoćnica u nastavi

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Gabi prijevodi
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.
%d blogeri kao ovaj: