Apple je upravo dosegnuo vrijednost od bilijun dolara

Apple je upravo postao prva američka javna kompanija koja je dosegla vrijednost od bilijun dolara.

Zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima, cijena dionice Applea porasla je u četvrtak na 207,04 dolara, zbog čega su se učvrstili na vodećem mjestu liste najvećih svjetskih kompanija po tržišnoj vrijednosti i dosegnuli vrijednosnu razinu od bilijun dolara.

SUMANUTO IM SE POVEĆALA DOBIT

Apple je u proteklom tromjesečju ostvario prihode od 53,3 milijarde dolara, 17 posto veće nego godinu dana prije.

Prema poslovnom izvješću, objavljenom u utorak, čista dobit Applea iznosila je u drugom tromjesečju ove godine 11,5 milijardi dolara, što je 32 posto više nego godinu dana prije.

I DALJE ODLIČNO ZARAĐUJU OD IPHOENA

Iako su neki mislili kako je Appleu potreban novi proizvod kako bi zadržali ovaj rast prodaje i zarade, Apple je zapravo uspio dosegnuti ovu vrijednost zahvaljujući solidnoj prodaji iPhone 8 i iPhonea X, posebno u Kini i Japanu.

Appleu su rasli prihodi i od usluga tvrtke, koje među ostalim uključuju aplikacije Apple Music, Apple Pay, App Store i iCloud, za 31 posto na godišnjoj razini, na 9,5 milijardi dolara.

NISU PRVA KOMPANIJA KOJA JE DOSEGNULA TU VRIJEDNOST

Apple, inače, nije prva kompanije koja je dosegnula vrijednost od bilijun dolara. Naftni div PetroChina kratko je 2007. godine premašio tu vrijednost kad se njihovim dionicama počelo trgovati u Šangaju.

No, vrijednost njihovih dionica ubrzo je počela padati pa kompanija, koja je također izlistana na njujorškoj burzi, sada vrijedi oko 205 milijardi dolara.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.