WHO zbog koronavirusa proglasio globalnu zdravstvenu krizu

Svjetska zdravstvena organizacija u četvrtak je proglasila globalnu zdravstvenu krizu.

O tome su izvijestili i na svom službenom Twitter profilu. 

“Glavni razlog zbog kojeg smo proglasili globalnu krizu nije ono što se događa u Kini, već u drugim zemljama”, rekao je šef Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Brine ih širenje koronavirusa na zemlje sa slabo razvijenim zdravstvenim sustavom.

Podsjetimo, Kinesko nacionalno povjerenstvo za zdravlje priopćilo je u četvrtak da je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva od zaraze koronavirusom do kraja dana u srijedu porastao za 38, na 170, dok je broj zaraženih porastao za preko 1700 zabilježenih slučajeva.

Do kraja dana u srijedu potvrđeno je ukupno 7.736 slučajeva zaraze koronavirusom, uz još 12.167 suspektnih, priopćilo je povjerenstvo.

Od toga, 1.239 ljudi nalazi se u kritičnom stanju.

Od 170 dosadašnjih smrtnih slučajeva, 162 su zabilježena u epicentru epidemije, u provinciji Hubei.

Virus, koji je u međuvremenu zahvatio čitavu zemlju, proširio se diljem svijeta, pa je tako 70 slučajeva zaraze zabilježeno u više od 20 zemalja, među kojima u Japanu, Njemačkoj, Francuskoj, Tajvanu i Vijetnamu.

Tijekom noći, rastućem broju zrakoplovnih kompanija koje su otkazale neke ili sve letove u Kinu pridružili su se i Lufthansa, KLM, Finnair, American Airlines te IndiGo.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.