Znanstvenici pretpostavili kako zaista izgledaju izvanzemaljci

Egzobiolog dr. Brian Choo s australskog sveučilišta, u suradnji s umjetnikom Stevenom Griceom napravio je nevjerojatnu seriju 3D prikaza realističnih izvanzemaljaca. Kako NASA vjeruje da bi patuljasti planeti najvjerojatnije mogli podržavati život, biolog je osmislio životinje koje bi odgovarale tamošnjim uvjetima.

Znanstvenici otkrili kako zaista izgledaju izvanzemaljci

Choo pretpostavlja kako bi biljke bile rijetke i većim dijelom podzemne, prenosi Sun. Životinja bi zato imala snažne prednje noge kako bi se mogla ukopati u tlo, usta na dnu, a pokrov bi trebao biti istodobno čvrsti oklop koji bi ga zaštitio od zračenja matične zvijezde, a opet, barem na nekim dijelovima, proziran kako bi upijao sunčevu toplinu.

“Ovo neobično stvorenje pase biljke nalik na lišajeve i jede podzemne gomolje. Tijelo niskog profila i oklopljena leđa omogućuje mu da jede i u vrijeme snažnih oluja koje pustoše površinom. Rep nalik na peraje otkriva vodozemsko podrijetlo, odnosno kako je u fazi ličinke živio u hladnim jezerima na rubu ledenjaka u mračnoj zoni”, objašnjava Choo koji je pretpostavio i kako bi izgledale biljke.

“Teški uvjeti na površini mogli bi biljke otjerati u podzemlje. Nalik na gljive, veći dio bi bio skriven ispod površine zaštićen od vjetra, vrućine i zračenja. Mesnato tijelo uglavnom je pod zemljom osim spektakularne rozete latica koje hvataju vlagu iz zraka i u simbiozi s mikroorganizmima koriste svjetlo” uvjeren je Choo.
Na ilustraciji se može vidjeti biljka s propelerom na vrhu koji pomaže raspršiti sjeme.

“Iako je odrasli organizam nesvjestan i nepokretan, sjeme koje nosi vjetar posjeduje ograničenu mogućnost razmišljanja kako bi mogao navigirati do mjesta pogodnog za rast”, objašnjava Choo.

Tečajevi jezika, srednje škole i besplatni studiji u inozemstvu – Educational travel worldwide (ETW) agencija je koju trebaš!
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.
%d blogeri kao ovaj: