Poruka koju je ogorčena hrvatska poduzetnica poslala Vladi zbog Todorića

pismo poduzetnice Plenkoviću

I dok su sve oči države uprte u Todorićev Agrokor koji se zbog prevelike zaduženosti nalazi u problemima, toliko velikima da je sazvan sastanak i u Banskim dvorima, raste nezadovoljstvo malih poduzetnika.

Sastanak Todorića i Vlade izazvao je nezadovoljstvo velikog broja malih poduzetnika čemu svjedoči poruka jedne poduzetnice ostavljena Hrvatskoj vladi.

Poruku prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani, molim da u svom rasporedu pronađete vremena i javite mi termin kada bi bilo zgodno da se nađem s premijerom gospodinom Plenkovićem te predsjednikom Sabora gospodinom Božom Petrovom. Također bi Vas zamolila i da se pripremite i razradite strategiju o podmirivanju mojih kreditnih obveza, obveza prema Poreznoj upravi kao i dugova prema mojim dobavljačima/kooperantima.

Nadam se da nećete ovu moju zamolbu olako shvatiti, s obzirom da Ustav RH u članku 3. naglašava jednakost kao jednu od najvećih vrednota ustavnog poretka, članak 14. naglašava prava i slobode neovisno o IMOVINI I DRUŠTVENOM POLOŽAJU.

Kako bi pokazali narodu da smo svi jednaki kako nam Ustav i garantira, ne bi bilo primjereno da određeni pojedinci, bez obzira na imovinu i status, budu privilegirani te imali poseban tretman u odnosu na ostale građane. U protivnom to bi značilo da kršite članak 5. u kojem stoji “Svatko je dužan držati se Ustava i prava i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske”. Moj zahtjev slobodno zanemarite ukoliko odlučite ne sanirati dugovanja gospodina Todorića. Lijep pozdrav’.

Tajana Kostanjevečki Marinić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.