Dragica Trumbetaš: Plenković u nedoumici o povišici mirovine za 1,33€ ove ili sljedeće godine

Pauza u Saboru u trajanju dva tjedna, odmah nakon konstituiranja Sabora, traje da bi kandidati za EU parlament obišli zemlju i dobro se predstavili.
Većina njih bili su u kampanji za Sabor, gdje su obećavali borbu za bolji život u Hrvatskoj, sad je ta borba pala u drugi plan, bar dok ne prođu izbori.
Domaća fronta miruje dok se vojskovođe ne preraspodjele na otvorene pozicije u EU.

U kampanji nije bilo stranke koja nije nudila bolje mirovine, umirovljenici su imali pravu muku da se odluče za one koji bi mirovine povećali za 100 eura odmah, ili za 30 % do kraja mandata, ili one koji su predlagali malo, po malo, ali realno moguće.

Mjesec dana kasnije “hrabriša” koji je nudio najviše, inzistira na hitnoj primjeni nove formule za usklađivanje, kao spas u pravi čas, a koju je i HDZ uzeo u dugoročno razmatranje, razmatra ju unazad godinu dana, a na prijedlog NV kao savjetodavnog tijela Vlade, iz redova umirovljeničkih udruga.

U međuvremenu Plenković ne prestaje svoju “odu samohvale” kako su mirovine rasle u njegovim mandatima. Sav rast postotka udjela mirovina u udjelu plaće temelji se na tome da je iz košare iz koje se računa prosjek, izbacio one najniže, a ubacio one najviše, koje su donesene političkom odlukom.

Mirovina je prije Plenkovića iznosila 46,9 % udjela u plaći, prošli mjesec bila je 46,3 %, ali da se računala prema parametrima od kojih se računala 2016. godine, iznosila bi manje od 39 % udjela u plaći.

Dakle, naš Premijer koji se ne prestaje hvaliti svojim velebnih uspjesima, velebno je hrvatske umirovljenike utjerao u mračni tunel siromaštva, a svoju “slavopojku” dobro je zakamuflirao tako da je izmiješao parametre koje mu idu u prilog, ubacio saborske, koje se računaju od 78 % prosjeka + 2 % po godini staža i čista su
nemoralna odluka, koju su izglasali nemoralni zastupnici, sami za sebe.

Jako uspješan Premijer sada je ponovo za saborsku elitu najavio povećanje plaće, tako da će mirovine saborskih zastupnika iznositi kao jedna i pol prosječna plaća ljudi koji rade, ali se dvoumi oko toga je l’ da novu formulu za izračun usklađivanja mirovina 85 x 15, povoljnijeg parametra između cijena i povećanja plaća, primjeni odmah, ili tek od 1. 1. 2025., a umirovljenici bi to dobili u 4 mjesecu sljedeće godine.

Željko Šemper, dugogodišnji član HSU koji je u osmom desetljeću napustio HSU, radi neslaganja s politikom koju provodi novi predsjednik, izračunao je da se ta nova formula primijenila na prošlom usklađivanju, da bi mirovine porasle u prosjeku za 1,33 eura s obzirom na formulu koju imamo sada.

Grbin je obećao da će Zakon o promjeni formule pustiti u proceduru i da će time pružiti priliku da Veselko Gabričević glasa na strani oporbe za povoljniju formulu, a Gabričević je na N1, odgovorio na direktno pitanje, kako će se u ovom slučaju izjasniti:
” Moram dobro proučiti pa ću onda odlučiti!”

Pazite dobro, radi se o povišici od 1,33 eura koju bi umirovljenici dobili, ili u 10. mjesecu ove, ili u 4. mjesecu sljedeće godine.

Badava nama svi novci iz EU, badava nama sva bogatstva zemlje, kad umirovljenici ovise o odluci dvoje krajnje
nehumanih ljudi, a koji odlučuju o sudbini jednog milijuna siromašnih i razmišljaju bili im povećali mirovinu za cijenu 1 kruha, ili litre mlijeka, dok su sebi pripremili povećanje plaće, pa time i mirovine, za jednu cijelu prosječnu hrvatsku plaću, istog trena kad su oformili Sabor.

Kao što vidimo bogati se znaju pobrinuti za sebe no strašna je spoznaja da su za te ljude glasali i oni koji nakon 40 godina provedenih na radnom mjestu, s karticom koja bilježi ulaz, izlaz, glasaju za političare koji ni nemaju niti zrnca empatije za one koji su stvorili Hrvatsku.

2013. godine prosječna mirovina iznosila je 47,9 % udjela u plaći, po istim parametrima ovaj mjesec bit će manje od 38 %, naš Premijer veli da nikad većih povišica, a umirovljenički predstavnik se slaže s tim.
Nama ništa nam drugo ne preostaje nego “ortopedska revolucija”, štake, hodalice, ortoze, štapovi, i pohod na Sabor, čim se vrate s proljetnog odmora, a svakako prije ljetnog odmora.

Pokažimo im da otpisani mogu pokvariti računicu, otjerati ih u prisilnu mirovinu, mi smo njima poslodavci,
Neka u svijet ode vijest da je Vlada RH pala zbog 1,33 eura, a mi ćemo taj iznos darovati za zbrinjavanje penzionera koji su postali beskućnici.
Hoćemo pravedno!

Dobro jutro!

Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.