Saznajte sve što vas zanima o solarnim elektranama na ovim korisnim predavanjima

Grad Čakovec i Zelena energetska zadruga (ZEZ) 11. i 12. travnja u Čakovcu organiziraju više informativnih događanja o solarnim elektranama. Ovo je prilika za saznati kako do solarne elektrane za vlastiti dom ili tvrtku, ali i kako se aktivno uključiti u tržište solarne energije stručnim usavršavanjem ili prekvalifikacijom za posao instalatera solarnih elektrana.

RASPORED DOGAĐANJA:

Četvrtak, 11.4.Predavanje “Solarne elektrane: znanjem do posla u energetskoj tranziciji” od 18 sati u Udruženju obrtnika Međimurske županije (Park Rudolfa Kropeka 1)

Istražite prilike za usavršavanje ili prekvalifikaciju kroz besplatno informativno predavanje o zanimanju instalatera solarnih elektrana. Predavanje je namijenjeno osobama elektrotehničkog zvanja, ali i drugim građanima s područja Međimurske županije koji su zainteresirani profesionalno se razvijati u području solarne energije. Predavanje će održati stručni tim Zelene energetske zadruge (ZEZ).

Osim predavanja za širu javnost, u Čakovcu će se istog dana u srednjoj Tehničkoj školi Čakovec održati predavanje o zanimanju instalatera solarnih elektrana za srednjoškolce s područja Međimurske županije. Ova predavanja su dio aktivnosti zajedničkog projekta organizatora “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” kojem je cilj povećanje proizvodnje energije iz obnovljvih izvora u Hrvatskoj, a koji financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske.

Petak, 12.4. – Predavanje “Najlakši put do solarne elektrane” od 17 sati u Udruženju obrtnika Međimurske županije (Park Rudolfa Kropeka 1)

Samo u posljednjih godinu dana, broj solarnih elektrana u hrvatskim kućanstvima je narastao dvostruko. Iskoristite ovu priliku i saznajte zašto je solarna energija jedna od najboljih prilika za ulaganje današnjice.

Predavanje “Najlakši put do vlastite solarne elektrane” je prilika za saznati:

  • koji su tehnički uvjeti za ugradnju solarne elektrane
  • koliko košta solarna elektrana i kada možete očekitvati povrat ulaganja
  • kako izgleda put do korištenja solarne energije u kućanstvu
  • kako iskoristiti poticaje za solarne elektrane
  • …te dobiti odgovore na vaša pitanja o solarnim elektranama

Oba predavanja će održati Zelena energetska zadruga (ZEZ) koja je u nešto više od tri godine organiziranja besplatnih informativnih predavanja i aktivnosti o solarnoj energiji informirala više od 15.000 građana o solarnim elektranama te tako pomogla u korištenju solarne energije u kućanstvima i tvrtkama diljem Hrvatske.

Sudjelovanje u svim događanjima je besplatno i nije potrebna prethodna najava.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.