Novo ruho Gradske tržnice u Čakovcu – završena rekonstrukcija vrijedna 7, 5 milijuna kuna

Kiša i nešto hladniji svibanjski dan, nisu narušili zadovoljstvo prodavača i kupaca koji su se u petak našli na rekonstruiranoj Gradskoj tržnici u središtu Čakovca. Rekonstrukcija tržnice trajala je posljednjih šest mjeseci, a iako se u javnosti puno raspravljalo o njenom mogućem preseljenju na neku drugu lokaciju, tržnica je ostala u ulici Valenta Morandinija gdje je mjesto susreta i kvalitetne kupovine već šezdesetak godina.

Za vrijeme rekonstrukcije, tržnica je privremeno radila na susjednom parkiralištu, a sada su se brojni prodavači, mahom predstavnici sedamdesetak lokalnih OPG-ova, smjestili na nova, ugodnija i primjerenija prodajna mjesta. Iako je prodajnih kvadrata nešto manje nego ranije, još uvijek ih je dovoljno, a prije same rekonstrukcije uzete su u obzir i želje samih prodavača, ali i građana koji vole kupovati lokalno, zdravo i sigurno.

U petak je u prijepodnevnim satima nova tržnica i simbolično otvorena, uz prisustvo gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača, njegovog zamjenika Marija Medveda te Ivice Perhoča, direktora Gradskog komunalno poduzeća Čakom, koje upravlja tržnicom.

Obrativši se prodavačima i kupcima, gradonačelnik Kovač je rekao kako smatra izuzetno dobrim što se traži mjesto više za prodaju na tržnici, jer to govori da imamo proizvođača koji proizvode domaće poljoprivredne proizvode, ali i da je ovo mjesto dobro posjećeno te će i u budućnosti biti mjesto na kojem će Čakovčani kupovati voće, povrće, sir i vrhnje. „Pokazatelj je to da nismo pogriješili što smo se odlučili da tržnica ostane na postojećoj lokaciji. Očekujem da će novouređeni trg za zapadne strane postati mjesto druženja i susreta te je da ovo cjelokupno uređenje početak vraćanja života u središte grada.“, zaključio je Kovač.

Novo ruho Gradske tržnice zadovoljava sve propisane norme, u potpunosti su obnovljene instalacije, postavljeni opločnici, novi tipizirani kiosci za prodaju mliječnih i mesnih prerađevina, nabavljene nove klupe, a cijela je tržnica natkrivena te osvijetljena. S njezine zapadne strane uređen je mali trg s fontanom, zelenilom te nekoliko parkirnih mjesta za prodavače. Ukupna vrijednost investicije, uključujući rekonstrukciju, nadzor te ostale troškove, je 7,5 milijuna kuna.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.