Danas je Dan policije, obilježila ga Policijska uprava međimurska

Svim djelatnicima Policijske uprave međimurske, aktivnim i umirovljenim, iskrene čestitke povodom Dana policije – 29. rujna i blagdana sv. Mihovila

Blagdan svetog Mihaela – Dan policije u Policijskoj je upravi međimurskoj i ove godine obilježen je svečanim programom.

U ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine predstavnici Policijske uprave međimurske i članovi obitelji obišli su grobove poginulih policajaca te pritom položili cvijeće i zapalili svijeće.

Jučer, 28. rujna 2021. godine, u skladu s dugogodišnjom tradicijom obilježavanja Dana policije, u ranim jutarnjim satima u crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu održana je misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske policajce, koju su predvodili gvardijan Župe sv. Nikole biskupa, Josip Župan i kapelan policijske kapelanije sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček.

Nakon svete mise izaslanstvo policije, obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave međimurske, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, državnog odvjetništva, Međimurske županije i Grada Mursko Središće kod Spomen obilježja na čakovečkom groblju i u sjedištu Policijske uprave položili su cvijeće i zapalili svijeće kako bi odali počast svim poginulim i nestalim policajcima. Prigodnu molitvu i sjećanje na žrtve poginulih i nestalih policajaca kod Spomen obilježja na čakovečkom groblju predvodio je gvardijan fra Župan, a u Policijskoj upravi kapelan Vidaček.

Svečana akademija povodom Dana policije održana je u sportskoj dvorani Policijske uprave gdje su prigodnim riječima obratili se načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

I ove godine mnogim policijskim službenicima Policijske uprave međimurske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova dodijeljene su prigodne nagrade.
Prigodna nagrada dodjeljuje se pojedincu i skupini za djelo ili izvedenu akciju kojima se osobito pridonosi zaštiti života, prava, sigurnosti i nepovredivosti osobe ili zaštiti imovine, odnosno kojima su postignuti iznimni rezultati u obavljanju policijskih poslova tijekom 2021. godine.

Novčanim nagradama nagrađeni su sljedeći policijski službenici:

  • Služba kriminalističke policije: Dario Srnec,
  • Policijska postaja Čakovec: Ana Požgaj, Vjeran Topolnjak, Damir Heric, Božidar Pergar i  Tomislav Mesarić,
  • Postaja prometne policije Čakovec: Marko Farkaš i Boris Gregurek,
  • Policijska postaja Prelog: Mihael Žvorc i Miroslav Taradi,
  • Policijska postaja Mursko Središće: Anđelko Slamek, Kevin Kontrec, Renato Pavlović, Branko Gregorinčić, Željko Cvetković i Franjo Hergotić.
  • Interventna jedinica policije: Nenad Veselko, Bruno Hozmec, Boris Cerovec, Ivica Filipović i Marko Jagić.

Godišnjom nagradom Ministarstva unutarnjih poslova RH za sudjelovanje u više složenih kriminalističkih istraživanja nagrađen je policijski službenik Policijske postaje Čakovec, Mario Fundak.

Treba istaknuti i humanitarnu gestu djelatnika Policijske uprave međimurske koji su tradicionalno u prostoru zgrade povodom Dana policije dobrovoljno darivali krv.

Kao završna aktivnost povodom Dana policije u petak, 1. listopada 2021. godine, na prostoru sportsko rekreacijskog centra Nogometnog kluba u Domašincu održat će se turniri u nogometu,  pikadu i društvenoj igri (bela) na kojem će sudjelovati djelatnici svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske.

„Svim djelatnicima Policijske uprave međimurske, aktivnim i umirovljenim, u ime Policijske uprave i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke povodom Dana policije – 29. rujna i blagdana sv. Mihovila te zahvaljujem na časnom, poštenom i profesionalnom radu.“– riječi su čestitke načelnika Policijske uprave međimurske, Ivana Sokača. 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.