Photo by KATRIN BOLOVTSOVA on Pexels

Tužio suprugu jer mu je rekla da mu se ‘ne diže’ i da je ‘plačipi*da’

Snježana je pošteno izvrijeđala muža Ivana navodeći da je “plačipi*da” i da mu se “ne diže”. Ivan ju je zbog toga odlučio tužiti zbog povrede dostojanstva i uznemirenosti. Kao dokaz optužnom je prijedlogu priložio sporni e-mail koji mu je supruga poslala lani potkraj svibnja u Zagrebu, piše Danica.

Tako se u optužnom prijedlogu navodi kako je putem e-maila vrijeđala sada već bivšeg supruga “navodeći da je plačipi*da, da mu se ‘ne diže’, da je ‘sje*an’, da u sebi nosi ‘mržnju, gnjev, prosipa žuč gdje stigne’, opisujući muža riječima ‘kme kme’ kao plačljivu osobu”.

Time je, dakle, Snježana (35) optužena da je kod Ivana (38) kao žrtve i člana obitelji “prouzročila povredu dostojanstva i uznemirenost”. Optužni prijedlog povrijeđeni je suprug podnio sredinom prosinca lani.

No, ovih dana Ivan je iznenada odustao od optužnog prijedloga pa je sud morao odbiti optužbu protiv Snježane. Nije poznato zbog čega je Ivan to učinio.

“S obzirom da je tužitelj odustao od optužnog prijedloga, troškovi postupka temeljem članka Prekršajnog zakona padaju na teret proračunskih sredstava suda”, naglasila je sutkinja u presudi.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.