Revitalizacija Feštetićeva kaštela u Pribislavcu

Kada je Međimurska županija kandidirala projekte iz koncepta Etnomuzeja Međimurje malo, bilo je gotovo sigurno da će proći obnova i revitalizacija Feštetićeva kaštela u Pribislavcu. Prošao je projekt Hiže međimurske popevke u Donjoj Dubravi, što je u Županiji, REDEA-i,  županijskog  Turističkoj zajednici, te Općini Donja Dubrava izazvalo veliku radost i zadovoljstvo, no obnova Feštetićeva dvorca u Pribislavcu, svrstana je na tzv. rezervnu listu, tj. projekt nije prošao. Tada su se sve resorne stručne službe Međimurske županije, REDEA-e, te županijske Turističke zajednice  posvetile prigovoru, dodatno motivirani činjenicom da je u obrazloženju navedena, blago rečeno, nerazumljiva zamjerka „da projekt ne priča o prirodnim vrijednostima“, čime je dobro razrađen projekt, izbačen s prioritetne liste.

Prigovor je stručno i promišljeno napisan i – usvojen, čime je Međimurska županija ostvarila je još jedan veliki uspjeh, te ulazi u projekt vrijedan 6.633.118,51 euro!

Župan Međimurske županije Matija Posavec ističe da je na taj način ispravljena velika nepravda: „Malom, snažnom i odgovornom timu, uspjelo je ispraviti nepravdu i udarac koji nam je nanesen. Prijavili smo više projektnih ideja o interpretacijskim centrima posvećenima dr. Rudolfu Steineru, cekarima , svetom Jeronimu, zatim muzej u Prelogu, hižu međimurske popevke te Feštetićev kaštel. Iznimno nam je drago što su nam prošla dva projekta, među kojima i ova revitalizacija vrijednog spomenika kulture“, rekao je župan te naglasio: „Uvažavanjem naše žalbe, od loše početne situacije došli smo do 100-postotnog iznosa sufinanciranja, odnosno 6,6 milijuna eura. Kaštel će u punom sjaju svjedočiti o našoj povijesti i kulturi, a nakon revitalizacije vraćamo mještanima Pribislavca na upravljanje“, kaže župan, uz zahvalu stručnim timovima na ovoj velikoj pobjedi. Podsjetio je da smo i u nedavnim prekograničnim projektima ostvarili velik postotak prolaznosti te da su od deset projekata u Hrvatskoj, Međimurskoj županiji prošla četiri!

IZVOR I FOTO: Međimurska županija

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.