Dan žena 2024 – Odvažne Hrvatice putuju same

Povodom Međunarodnog dana žena, GetByBus.com i GetByFerry.com platforme provele su još jedno istraživanje, ovaj put o zanimljivim trendovima solo putovanja među ženama, fokusirajući se pritom na destinacije koje žene biraju kao solo putnice.

Dan žena 2024 - Odvažne Hrvatice putuju sameIstraživanje je temeljeno na internoj bazi podataka koja sadržava informacije o više od 100.000 žena koje su putovale solo koristeći ove platforme.

Porast trenda solo putovanja

Podatak koji nam je upao u oko ukazuje na porast interesa Hrvatica za samostalna putovanja. U odnosu na 2022. godinu, broj solo putovanja žena u 2023. godini povećao se za čak 21%. Pogledamo li mjesece u kojima su žene najčešće putovale samostalno, to su bili kolovoz, listopad i prosinac.

Najsigurnije destinacije za solo putnice

Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik i Šibenik su zauzeli prva mjesta na ljestvici najsigurnijih gradova u Hrvatskoj za solo putnice. Slijede ih Rijeka, Pula, grad Hvar i Makarska, a posljednje mjesto u top 10 zauzima Osijek.

Od inozemnih destinacija titulu favorita među solo putnicama odnijele su Njemačka, Austrija, Sjeverna Makedonija, Italija i Švicarska.

Hrvatska kao destinacija za solo putnike

Kao sve popularnija destinacija za solo putnice, Hrvatska je zauzela visoko 14. mjesto od ukupno 163 zemalja na listi najsigurnijih zemalja svijeta. Rezultati istraživanja su pokazali da Hrvatsku najčešće posjećuju Amerikanke, Ruskinje, Njemice, Engleskinje, Finkinje i Talijanke.

Koje Hrvatice su najodvažnije za solo putovanja?

Čak 24% žena iz Zagreba prošle je godine realiziralo barem jedno samostalno putovanje. Prate ih odvažne Dalmatinke, točnije Zadranke, Splićanke i Šibenčanke.

To nam dokazuje, baš kao što je u istraživanju spomenuto, da trend solo putovanja raste iz godine u godinu. Rastući trend samostalnih putovanja žena podsjeća nas na samopouzdanje i sposobnost žena da preuzmu kontrolu nad vlastitim iskustvima.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.