Ilustracija: Imagebot.ai

A samo sam htio malo odrijemati…

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Jučer sam nakon obilnog ručka odlučio baciti NAP odnosno malo odrijemati. Zamislio sam se već kako ležim udobno na kauču, omotan dekom, dok mi slatki san miluje umorne oči još dok sam jeo no izgleda da je univerzum odlučio izabrati točno to poslijepodne kako bi me stavio na kušnju.

Kad sam tek zatvorio oči zazvonila je budilica moje žene. Inače spava poslije noćne smjene ali danas se sa svojim “babama” dogovorila za kavu dok 1. smjena završi s poslom. “Nema problema”, rekoh u sebi, “Još uvijek će biti vremena za odmor.”

Kada je konačno otišla, mislio sam da će sada moj mir biti neprekinut. Ali ne! Jedan od rijetkih dobrih poštara, moj neumorni poštar odlučio je svratiti baš tada kako bi mi uručio pismo.

Ali ni tu nije bio kraj. Ubrzo nakon toga, dostavljač računa je zazvonio na sva zvonca dok neka budala, odnosno ja, ne pokaže znak da je doma i milosrdno mu otvori stubišna vrata kako bi podijelio račune po sandučićima. Kao da mi nije dosta da me probude, oni su odlučili dodati malo akcije i trke do vrata. “Tako je to kada stanuješ u zgradi”, pomislio sam.

Nisam se dao obeshrabriti. Vratio sam se na kauč, odlučan u svojoj namjeri. Ali svijet je imao druge planove. Ovaj put, dostavljač letaka odlučio je da je moje stubište savršeno mjesto za distribuciju svih tih letaka i naravno, legao na sva zvonca dok mu neka budala (čitaj opet ja) ne da signal da je doma i otvori vrata.

Već sam počeo sumnjati da je ovo slučajnost. Možda je to neka vrsta testa, mislio sam. Ali, ako jest, nije bio gotov. Susjed je upravo odlučio da je sada savršeno vrijeme za provjeriti radi li mi Facebook jer njemu ne, ni Facebook ni Instagram. Smak svijeta! “Ma, naravno, ne radi ni meni, vjerojatno opet Zuckerberg nije platio račun za struju”, rekoh mu, pokušavajući zadržati smiješak na licu.

Demonstrativno sam legao natrag  u namjeri da ipak malo odrijemam ali zvoni mobitel no za ovaj poziv nema ljutnje, zove me moja unučica da mi tepa dedo.

Nakon što me ona smirila opušteno legnem da konačno malo odrijemam kad evo vraća se žena s kave i već s vratiju me upita:”No si se naspal? Ve si bar mel mira!”

Nebo, opri se!!!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.