Maloljetni navijač gurnuo prst u stražnjicu Ocamposu, čeka ga ozbiljna kazna

Priča mladog navijača Rayo Vallecana koji je u ponedjeljak navečer postao jedna od najpoznatijih osoba u Španiji nakon što je gurnuo prst u zadnjicu Lucasa Ocamposa, se neće završiti tek tako. 

Navijač Raya Vallecana imao je suludu ideju da gurne prst u stražnjicu Ocamposu kada se 29-godišnji Argentinac pripremao da izvede.

S obzirom da je Španija uređena država gdje su zakoni poprilično jasni maloljetnika će maltretiranja fudbalera Seville skupo koštati bez obzira što još uvijek nema 18 godina.

Zahvaljujući vrlo jasnim slikama, Nacionalna policija je zapravo identifikovala mladog navijača i La Liga će obavijestiti Uredu tužitelja za maloljetnike, kako bi poduzeli odgovarajuće mjere.


Nakon svih kontroverzi koje su pratile priču kao jedna od onih šta da se ovo desilo u ženskom fudbalu, nemoguće je da se dječak izvuče sa roditeljskim šamarom, već ga čeka ozbiljna kazna.

Opasnost od ponavljanja užasnog ponašanja, ako prođe nekažnjeno, tjera odgovorne da sankcijom mladom navijaču Raya osiguraju da se automatski obeshrabri bilo ko da nešto pokuša u budućnosti.

Sam Ocampos je u svojim izjavama nakon utakmice glasno pozivao na odgovarajuće mjere poput rasizma ili drugih problema te želi kaznu za maloljetnika.

Vodeći ljudi španskog fudbala odlučili su reagovati na Ocamposov poziv za uzbunu i učinit će sve da osiguraju da odgovorna osoba bude kažnjena i bude primjer svim ostalim koji bi pokušali nešto slično.

Rayo Vallecano je je također putem zvanične web stranice odlučio da se ogradi od navijača koji će teško ikada više ući na stadion Vallecas.

“Ova izolirana akcija isključiva je odgovornost navijača koji ju je izveo, bez ikakve odgovornosti bilo Rayo Vallecana ili bilo koga od ostalih gotovo 15 hiljada gledatelja koji su ispunili stadion Vallecas u utakmici protiv Seville”, naveli su iz madridskog kluba.

Podsjećanja radi, Rayo Vallecano je domaći meč protiv Seville izgubio rezultatom 1:2, ali zbog neodgovornog ponašanja mladog dječaka sportska dešavanja sa Vallecasa su pala potpuno u drugi plan.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.