Hrvatska taekwondo reprezentacija u službenom posjetu Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Specijalna bolnica Sv. Katarina, europski centar izvrsnosti i službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza, u prostorijama bolnice dočekala je i zaprimila hrvatsku taekwondo reprezentaciju nakon povratka s tek završenog, za reprezentativce značajnog i iznimno uspješnog Svjetskog taekwondo prvenstva u Bakuu, Azerbajdžan.

Ispred bolnice našim taekwondo reprezentativcima, Anti Nobilu, predsjedniku HTS-a i Petru Josipoviću, glavnom tajniku HTS-a, izborniku reprezentacije Toniju Tomasu te trenerima Dejanu Mesarovu i Lauri Veljko čestitke na sjajnom uspjehu uputili su predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina i potpredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora i član Zdravstvene i anti-doping komisije Europskih Olimpijskih odbora prof. dr. sc. Dragan Primorac i ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Igor Borić.

„Sv. Katarina ima izrazitu čast i zadovoljstvo biti službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza, a naše obveze su briga o zdravlju svih taekwondoaša na najvišoj razini kako bi bili maksimalno uspješni. Doprinos tome što je Hrvatski taekwondo savez jedan od najtrofejnijih saveza u hrvatskom sportu zasigurno ima i Sv. Katarina te smo jako ponosni što ovim vrhunskim sportašima možemo pružati podršku kao službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza, ali i kao službena bolnica Hrvatskog olimpijskog saveza. Mi želimo biti među i s najboljima, a to nam je i stalni poticaj da budemo što bolji te da kontinuirano pratimo dostignuća svjetske medicine koja onda možemo primijeniti na ovakvim sportašima ako za to bude bilo potrebe“, istaknuo je na samom početku prof. dr. sc. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina.

S prof. dr. sc. Borićem složio se i Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza te dodao: „Najbolji s najboljima je pravi moto. Naši taekwondoaši su najbolji sportaši, Specijalna bolnica Sv. Katarina je najbolja bolnica, a ako želimo najbolji rezultat, onda je ova simbioza potpuno prirodna. U današnje doba sport je dosta surov, napori su maksimalni, a kod maksimalnih napora često dolazi i do ozljeda, a pogotovo u kontaktnim sportovima kao što je taekwondo. Upravo iz tog razloga bez suradnje s medicinom ne bi mogli ostvariti ovako velike i izvrsne rezultate. Uz Specijalnu bolnicu Sv. Katarina naši borci i treneri mogu biti mirni ako dođe do povrede jer znaju da im na raspolaganju stoje vrhunski stručnjaci. Najbolja bolnica nama je jamstvo sportskog uspjeha i zbog toga smo ponosni na ovu suradnju“.

Podsjetimo, Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu osvojila ukupno 6 medalja, najviše medalja među svim državama. U muškoj konkurenciji, zlato je osvojio Marko Golubić u kategoriji do 74 kile, srebro je osvojio Ivan Šapina u kategoriji do 87 kila, a broncu Paško Božić u kategoriji iznad 87 kila. Kod djevojaka je zlatna bila Lena Stojković u kategoriji do 47 kila, dok su bronce osvojile Bruna Duvančić u kategoriji do 49 kila i Matea Jelić u kategoriji do 73 kile.

Uz njih, našu bolnicu posjetili su i reprezentativci Lovre Brečić, Matej Nikolić, Matija Črep, Jan Flegar, Josip Teskera, Nika Klepac, Ivana Duvančić, Ivana Arelić, Nika Karabatić i Doris Pole.

„Došli ste u bolnicu koja je europski centar izvrsnosti, a vi ste ponos naše države i hvala vam na izvanrednom uspjehu kojeg ste ostvarili. Specijalna bolnica Sv. Katarina je među rijetkim zdravstvenim institucijama na svijetu gdje na jednom mjestu možete napraviti sve: od genetike, dijagnostike, operacije do rehabilitacije“, zaključio je prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina i potpredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza.

 Specijalna bolnica „Sv. Katarina“ službena je bolnica Hrvatskog taekwondo saveza i s ponosom brine o njihovom zdravlju, a u njoj se godišnje liječi više od 50.000 pacijenata iz Hrvatske i inozemstva, a među njima su i vrhunski sportaši sa svih kontinenata. Bolnica je nastavna baza četiri medicinska fakulteta koji su pri sveučilištima u Splitu, Osijeku i Rijeci, nastavna je baza Medicinskom fakultetu Regiomed iz Bavarske te strateški partner najveće američke bolnice UPMC. U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina o pacijentima skrbi više od stotinu pedeset zdravstvenih djelatnika među kojima su i 75 vrhunska liječnika i to putem čak 18 centara izvrsnosti. Bolnica na jednom mjestu svojim pacijentima osigurava najsuvremeniji dijagnostički, terapeutski i rehabilitacijski pristup na razini vodećih svjetskih zdravstvenih institucija. Bolnica je Europski lider u primjeni integriranog koncepta personalizirane medicine u kliničkoj praksi poput farmakogenomike, primjene mezenhimalnih matičnih stanica u liječenju oštećenja hrskavice, primjene prediktivnih genetskih testova s ciljem ranog otkrivanja ili sprječavanja nastanka karcinoma, ali i niza drugih bolesti te analize ključnih gena (294) povezanih s nastankom iznenadne srčane smrti. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Specijalna bolnica Sv. Katarina je proglašena sastavnicom “Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju (ZCI)”.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.