Mađioničar Luka Vidović u Prelogu priređuje humanitarni magic show za Igora i njegovu obitelj

Najpoznatiji hrvatski mađioničar Luka Vidović ovoga petka, 23. veljače, u Domu kulture Grada Preloga u suradnji s Društvom prijatelja Hajduka Prelog u 18h priređuje svoj urnebesni “Magic Show za cijelu obitelj” koji je isključivo humanitarnog karaktera.

Naime, ulaznica se ne naplaćuje, već svatko donira u skladu sa svojim mogućnostima, a sav prikupljeni novac ide obitelji Idrizi iz Koprivnice, odnosno na račun gospođe Nadice Idrizi  čiji je 20-godišnji sin Igor, s dijagnozom autizma, podvrgnut nedopustivom vršnjačkom nasilju jer ‘navija za krivi klub’.

Predstava nastavlja lavinu dobrote koja se zakotrljala nakon što je javnost žestoko osudila nezamisliv čin mržnje, a Luka ovom predstavom  želi ukazati na problem vršnjačkog nasilja koje je sve prisutnije i cilj mu je pružiti podršku ne samo Igoru, već svima koji su se susreli s takvim oblikom agresije: „Taj me brutalni događaj zgrozio i osjetio sam bijes koji sam odlučio usmjeriti na nešto pozitivno, a obzirom da je ono što mi najbolje ide magija, onda je ideja humanitarne predstave došla spontano uz veliku organizacijsku pomoć Društva prijatelja Hajduka Prelog. Nadam se da ćete doći u što većem broju i na taj način osuditi svaki oblik agresije, a pogotovo u kontekstu sporta koji bi više no išta trebao spajati ljude. Posebno sam sretan jer su mi najavili i Igorov dolazak kojega bih jako želio upoznati.“

Luka u Prelog stiže iz New Yorka, gdje je nedavno svojim čarolijama oduševio publiku na najpopularnijem američkom mađioničarskom live showu ‘Monday Night Magic’, a ove godine slavi čak 25 godina karijere, jubilej koji će proslaviti nizom predstava u ožujku u zagrebačkom kazalištu Luda kuća.

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti predstavu u Prelogu, svoju donaciju mogu uplatiti na sljedeći račun:

Nadica Idrizi

Ul. Ferde Rusana 4

48000 Koprivnica

IBAN: HR6623860023201052626

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.