Foto: FACEBOOK / Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma

Može li SDP Međimurja niže? Podržat će državnu tajnicu u Plenkovićevoj vladi Sandru Herman

Državna tajnica u Plenkovićevoj Vladi Sandra Herman, članica Čačićevih Reformista, predstavila je kandidaturu za županicu Međimurske županije. Zamjenik joj je Zoran Vidović iz HSS-a.

Izvanredni izbori održat će se 28. studenoga, a raspisani su jer je župan Matija Posavec nakon uhićenja u uskočkoj akciji podnio neopozivu ostavku.

Zanimljivo, SDP neće imati svojeg kandidata ili kandidatkinju, već će podržati upravo Sandru Herman, državnu tajnicu u HDZ-ovoj Vladi, u Ministarstvu turizma. Zauzvrat neće dobiti ništa jer je kandidat za dožupana ranije pripao HSS-u, minornoj stranci u Međimurju s minornim predsjednikom županijske organizacije, vječnim priljepkom poput Njonje.

Donedavno se spekuliralo kako bi ispred SDP-a u utrku za županicu mogla saborska zastupnica stranke Boška Ban Vlahek iz Čakovca, ali i bivži župan, danas direktor čakovečkog Čakoma Ivan Perhoč. No, SDP je odlučio da neće imati svojeg kandidata.

U međimurskim političkim kuloarima govori se kako su ambicije zbog toga porasle bivšem šefu međimurskog SDP-a Mladenu Novaku koji je u lipnju isključen iz stranke i već je bio kandidat za župana, ali izgubio je od Matije Posavca. On, međutim, kandidaturu još nije potvrdio, ali ni opovrgnuo.

Prema neslužbenim informacijama portala Danica, donedavni župan Matija Posavec sigurno se neće kandidirati što se da  zaključiti i po tome što je Međimurcima mrski Radimir Čačić bacio prste na Međimurje i ubacio Sandru Herman u utrku za županicu. Nije, također, poznato ni tko će u izbornu utrku ispred HDZ-a. Zna se tko sigurno neće – ministar gospodarstva Darko Horvat.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.