Svaku od deset najuspješnijih škola u akciji Zeleni korak dm će nagraditi s 1.350 eura

U tijeku su prijave za Zeleni korak, dm-ovu akciju prikupljanja starog papira za recikliranje, u čijih je dosadašnjih 10 izdanja sudjelovalo više od 220.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Sve osnovne škole u Hrvatskoj koje žele potaknuti svoje učenike da doprinesu zaštiti okoliša lokalne zajednice, za sudjelovanje se mogu prijaviti do 31.1.2024. godine, a sve se prijave šalju na info@zelenikorak.hr.

Ove će godine svaka od deset najuspješnijih škola osvojiti nagradu u iznosu od 1.350 eura, pri čemu će dm nagraditi pet matičnih i pet područnih škola koje prikupe najviše staroga papira po učeniku.

 „Ponosni smo što smo ušli u drugo desetljeće akcije Zeleni korak u kojoj smo, u suradnji sa školama diljem Hrvatske, potaknuli više od 220.000 osnovnoškolaca na promišljanje o zaštiti okoliša i na aktivno sudjelovanje u njegovom očuvanju. Za nas u dm-u Zeleni korak jedno je od najvažnijih dugoročnih ulaganja u zajednicu, jer su razvoj svijesti o važnosti očuvanja okoliša i načinima na koji svatko od nas može doprinijeti ključni za stvaranje održivije budućnosti“, izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj.

Deset generacija osnovnoškolaca je, uz podršku nastavnika, ravnatelja, obitelji i lokalne zajednice, prikupilo više od 3.000 tona starog papira za recikliranje, čime su spasili više od 51.000 stabala. Svake godine, škole čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio za njihov doprinos zaštiti okoliša i razvoj ekološke svijesti.

Najuspješnija škola u prvih deset godina Zelenog koraka je Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške, čiji su se učenici čak sedam puta našli među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj. Među školama čiji su se učenici istaknuli svojim angažmanom u očuvanju okoliša svakako su i oni Područne škole Gotalovo i Područne škole Zaostrog, čiji su učenici u pet izdanja akcije bili među najuspješnijima u prikupljanju staroga papira za recikliranje.

Učenici svih škola koje se prijave u roku prikupljat će papir od 1.2.2024. do 31.3.2024. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na internetskoj stranici https://zelenikorak.hr/.

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.