Ilustracija: Goran Radiković

Moja priča iz Međimurja (za cijelu Hrvatsku!)

Do 10. prosinca ove godine traje literarni natječaj Moja priča iz Međimurja, no pošalješ li svoj rad do 15. listopada (dakle još skoro dva tjedna!) možeš ući u godišnji zbornik udruge Mlada pera, osvojiti 20 €, dobiti svoj primjerak zbornika i osvojiti titulu Literarnog ambasadora Međimurja što će svaki pobjednik dobiti ovjekovječeno na plaketi.

Međimurje je bogato povijesnim i kulturnim nasljeđem, zemlja prekrasnih prirodnih ljepota, uključujući rijeke, jezera, šume i polja. Ovi prirodni elementi mogu se iskoristiti za stvaranje priča i pjesama o Međimurju.
Mladi literati mogu istražiti Međimurje kao inspiraciju za pisanje priča i pjesama.

Postoje brojne povijesne znamenitosti i znamenitosti koje govore o kulturnom nasljeđu. Ove znamenitosti mogu biti izvor inspiracije za mlade pisce.
Međimurje također ima bogatu tradiciju glazbe, plesa i umjetnosti. Ove tradicije mogu biti izvor inspiracije za mlade pisce koji žele pisati priče i pjesme o Međimurju i njegovoj kulturi.

Međimurje je također dom brojnim životinjama. Mladi pisci mogu iskoristiti ovu raznolikost životinja kao inspiraciju za svoja djela. Životinje mogu biti korištene kao likovi ili simboli u pričama i pjesmama.
Međimurje je dom mnogim ljudima. Oni žive u malim selima i gradovima. Mladi pisci mogu iskoristiti ljude Međimurja kao izvor inspiracije za svoje priče i pjesme. Oni mogu istražiti život ljudi, njihove navike i običaje.
Mladi pisci također mogu istražiti različite dijalekte ljudi Međimurja. Ovi dijalekti mogu biti korisni za stvaranje priča i pjesama o Međimurju. Oni mogu biti korišteni za stvaranje autentičnog govora likova.

Projektom se želi potaknuti djecu iz cijele Hrvatske na literarno stvaralaštvo, da napišu kreativne literarne radove vezane uz Međimurje koji će biti objavljeni na portalu Top generacija. Mladi literati dat će publici novi uvid u Međimurje. Mogu pisati o temama kao što su povijest, kultura, okoliš, običaji i jezik Međimurja, ili istraživati strategije za promicanje zaštite okoliša i razvoj turizma.  Pisanje priča i pjesama o Međimurju pomoći će mladoj publici u razumijevanju kulturnog nasljeđa zemlje. Ovo će biti koristan način da se prenese znanje o Međimurju na buduće generacije.

Na natječaju mogu sudjelovati osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele Hrvatske, a njihovi radovi moraju biti vezani uz Međimurje.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.