Djevojčica s iskonskim ljudskim srcem

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

”Let’s play sport camp” za djecu već se tradicionalno posljednjih 8 godina održava u Međimurju. Završetkom školske godine brojne djevojčice i dječaci kreću s aktivnim provođenjem ljetnih praznika, upravo su sportski kampovi mjesto gdje se djeca upoznavaju sa sportskim načinom života, ali su i primjer kvalitetne suradnje za sigurno, zdravo i zabavno odrastanje naših najmlađih.

Naravno, ta djeca imaju organiziran topli obrok tri puta dnevno, a ja sam bio jedan od konobara koji je radio na njihovim večerama.

Djeca k’o djeca, jedna povučenija, druga hiperaktivna, neka će oduševljena svime prenatrpati tanjur, tu i tamo će se razbiti koji tanjur ili čaša. Jedni će se samo dići od stola i otići dok će drugi donijeti i odložiti svoje tanjure na kolica da olakšaju konobarima jer uskoro dolazi druga grupa djece na večeru pa da im se čim prije pripremi stol.

U svoj toj gužvi jedna djevojčica donijela mi je svoj prljavi tanjur i zdjelicu od salate. Uzeo sam, zahvalio i sortirao na kolica. Nastavio sam čistiti, još poneko dijete je u međuvremenu donijelo svoj tanjur, zdjelicu, čašu…kad evo ponovo one djevojčice, donosi još prljavog suđa. Zahvalim opet i nastavim jer vrijeme pritišće no i po treći put ona djevojčica donosi prljavo suđe.

Ona je samoinicijativno, bez da joj je itko rekao, očistila cijeli stol svoje grupe, pokupila sve prljavo suđe sa stola i trebalo  je samo još stol obrisati i ponovo postaviti. Ne moram ni reći koliko me oduševila i rekao sam joj da sutradan dođe preko u drugi restoran gdje mi je dnevna smjena po sladoled – zaslužila je!

Nije je bilo po sladoled, ali je navečer i opet počistila stol svoje grupe, ovaj put uz pomoć još dvije djevojčice. E za to ja velim “biti uzor!”

Nakon što su završile, rekao sam im da ovaj put odmah idu sa mnom da ih nagradim sladoledom, apsolutno su zaslužile. Dao sam im po dvije baš velike kugle i rekle su da im je to sasvim dovoljno no djevojčica koja je čistila i večer prije zamolila me da joj sladoled stavim u dvije čašice, u svaku po jednu kuglu. Pitate se zašto? Zato što je jednu kuglu sladoleda uzela sebi, a drugu je dala svom mlađem bratu koji je večerao za drugim stolom sa svojom ekipom.

To je djevojčica s pravim ljudskim srcem, ono koje ima osjećaje, ljubav i empatiju!
Djevojčice, hvala ti na pomoći!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.