Foto: Studio Vipro

„Slavenski“ i gosti za publiku priredili jedinstven doživljaj u Kraljevu vrtu

U prekrasnom okruženju Kraljeva vrta, rodne kuće Ladislava Kralja Međimurca u Čakovcu, u četvrtak, 15. lipnja, cjelovečernji koncert „Slavenski u Kraljevom vrtu“ s gostima je održao Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ pod umjetničkim vodstvom maestre Senke Bašek, mag. art.

Ambijent je tako odzvanjao zvucima s repertoara „Slavenskog“, ali i karlovačkoga zbora „Chorus Carolostadien“, Gudačkoga kvarteta „Mendellor“ te poznatoga međimurskog baritona Armanda Puklavca uz pratnju klavirista Darka Golubića.

Koliko je publika iz Međimurja i regije žedna ovakvih događanja svjedoči i činjenica da je publika unatoč najezdi komaraca popunila čitav prostor predviđen za sjedeća i stajaća mjesta.

– Interes se pokazao izrazito velikim, mada su se u Čakovcu i okolici toga dana organizirala još mnogobrojna druga događanja. Nadamo se da će ovaj koncert postati zborskom i čakovečkom tradicijom. Osim posjetiteljima, zahvaljujemo zboru „Chorus Carolostadien“, Kvartetu „Mendellor“, Armandu Puklavcu i Darku Golubiću, a posebno i našem predsjedniku Zbora Dušku Kanižaju, koji nam je pružio fenomenalnu podršku u svakom smislu – kaže član Izvršnog odbora Zbora Ivan-Goran Herman.

S njim se slaže i tajnik Zbora Dejan Buvač, koji pak ističe i odličnu tehničku i organizacijsku podršku svih uključenih.

Ljetna pauza

Zboraše prvoga dana srpnja u Karlovcu čeka uzvratno gostovanje, nakon čega slijedi ljetna pauza do rujna.

– Pozivamo potencijalne nove članove da nam se u rujnu pridruže u novoj zborskoj sezoni! – dodaje Buvač, uz napomenu da se probe održavaju u prostorijama Plesnog centra „Livi“ kod Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (Ulica bana Josipa Jelačića 20A) svakog ponedjeljka i srijede od 19 do 21 sata. Za primitak novih članova nema audicije, već se samo zbog dodjele pojedinoj dionici testira raspon glasa.

Foto: Studio Vipro

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.