Zimska škola prosvjeda i protestiranja 24.12.2018. – 06.01.2019.

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi

Uspjeti u životu i poslu može samo onaj tko prati tržište, zahtjeve na tržištu, što je IN, a što OUT! Ponekad nije lako držati tempo s kretanjima na tržištu, no poduzetni ljudi upravo tu pronalaze svoje poduzetničke ideje.

Uvidjevši koliko neke zemlje napreduju u prosvjedima i protestiranjima, npr. Češka, Slovačka, Rumunjska i tako dalje redom, a Hrvatska još nije proživjela ni adolescentsku fazu Facebook revolucije, portal Međimurje info odlučio je pokrenuti Zimsku školu prosvjeda i protestiranja. Iako ćemo uzimati za primjer građane iz prije spomenutih zemalja, molimo vas da ih ne brkate s migrantima jer nema šanse da oni migriraju k nama, možemo samo mi k njima. Prema tome, sretnete li nekog Čeha, Slovaka, Rumunja…to nisu migranti – oni su došli poučiti nas kako prosvjedovati da mi više ne moramo migrirati.

Također je ova Zimska škola prosvjeda i protestiranja svojevrsna startup ideja u koju možete i sami uložiti prije nego to učine

Donirajte Udrugu Mlada pera
mirovinski fondovi donacijom na žiro račun portala Međimurje info HR3124020061100838696 otvoren pri Erste banci.

Kako kod nas sve uvijek započinje (a uglavnom i završava na Facebooku), ova Zimska škola prosvjeda i protestiranja otvorila je i događaj na Facebooku.
Odmah napominjem da onu ideju da se kao napravi doček sportaša (onih koji surađuju s kriminalcima, zapravo su im to najbolji prijatelji, ne sjećaju se na sudu, lažno svjedoče, pribjegavaju utaji poreza, mijenjaju prebivalište da ne moraju u Hrvatskoj plaćati porez kao što to i inače rade svi veliki dokazani domoljubi) ne dolazi u obzir jer ova Zimska škola prosvjeda i protestiranja podučava kako napraviti spontani prosvjed! Kad si seronja i seljačina tu činjenicu nikakav uspjeh ne može prikriti.

Prije nego sama Zimska škola prosvjeda i protestiranja započne, nekoliko uvodnih savjeta:

  • Nije dovoljno pobuniti se na Facebooku, zapravo je to izričito zabranjeno ako niste zaista revoltirani nečime i ne želite svoj revolt pokazati tamo gdje to treba: na javnom mjestu!
  • Kad se prosvjed događa, onda se odgađaju sve dogovorene kave, frizeri, zubari, tečajevi yoge, teretane i sl. Naravno, ne otkazuju se dogovoreni specijalistički pregledi jer je čudo da ste ostali živi tih godinu-dvije od datuma kad ste išli zakazati pregled do dobivenog termina. Ne smijete se kockati s još godinu-dvije novog čekanja na specijalistički pregled.
  • Naravno da se ne otkazuju i susreti s prijateljem/rođakom/bivšom curom koje niste vidjeli godinama, samo što ćete se s njima naći na pravom mjestu u pravo vrijeme: na prosvjedu!
  • Ne zaboravite i da vam je javni prosvjed jedinstvena prilika da se pojavite na javnom mjestu s ljubavnikom ili ljubavnicom, a da baš nitko ne posumnja!
  • No ono najvažnije pravilo: prosvjed je vaše pravo da jasno date do znanja da ne dozvoljavate da vas se potkrada, vrijeđa, ponižava, pljačka, omalovažava, naziva stokom sitnog zuba, nesposobnom ruljom, ovcama. Prosvjed je vaša obaveza kada oni koje ste izabrali ne rade ono za što ste ih izabrali! Prosvjed je vaša dužnost kada se krše vaša prava, kada se ograničava vaša sloboda, kada su uzima ono što vi zarađujete i posjedujete u korist samoprozvane elite!
  • Da bi bili zapaženi na prosvjedu nije važno kako ste obučeni nego kakav imate transparent! Transparent mora biti kao objava na Twitteru: kratak, ali sadržajan, kreativan, ali da ubada!
  • Ukoliko ne dobijete dozvolu za prosvjed, uvijek možete organizirati masovno čekanje tramvaja, Hajdukovog proljeća, Godota…

Dakle, ne zaboravite si osloboditi termin za Zimsku školu prosvjeda i protestiranja, 24.12.2018. – 06.01.2019. Zimska škola prosvjeda i protestiranja je besplatna, no donacije su poželjne, a možete ih uplatiti na, ponovimo: HR3124020061100838696 , Erste banka, SWIFT / BIC: ESBCHR22. Olakšajte nam s troškovima portala, servera, troškova printanja, telefonskih troškova i slično.

I zapamtite, ne budete li završili Zimsku školu prosvjeda i protestiranja, nikada od vas pravi prosvjednik kojeg će čuti oni koji vas trebaju čuti. Zapravo, neće vas čuti ni žena ili muž, a kamoli djeca, da ne spominjem susjede!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.