Govornička medalja na 2. školskoj govornici Ivoni Marciuš

Srednja škola Čakovec 15. i 16. ožujka bila je domaćin 2. školske govornice – intenzivnoga dvodnevnog treninga iz govorništva za međimurske srednjoškolce. Trening su drugu godinu zaredom održali govorni treneri – fonetičari: Ines Carović, Davor Stanković, Tena Žganec, Karla Zvonar, Lucija Duda i Darko Crnolatac.

Ravnateljica Srednje škole Čakovec, Gordana Ramušćak te David Vugrinec, pročelnik upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove u Gradu Čakovcu, pozdravili su polaznike na otvaranju Školske govornice te im zaželjeli uspješan rad istaknuvši važnost govorničkih vještina u svim aspektima života, od privatnog do poslovnog.

Četrdeset je polaznika Govornice potom u manjim skupinama učilo kako sastaviti i izvesti dobar javni govor, a govorni trener Davor Stanković (predavač na Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR), Fakultetu političkih znanosti i VERN-u) održao je vježbe za glas i izgovor kako bi učenike osvijestio o važnosti njege vlastitog glasa. Svaki je polaznik morao sastaviti i izvesti govor na temu koju su sami odabrali, a za završnu svečanost, Govornijadu, u grupama je odabrano osam najboljih govornika: Neva Žganec, Jakov Sedlar, Hana Marciuš, Martin Slaviček, Ivona Marciuš, Marko Zidarić, Izidora Pongrac i Matija Vugrinec. Govorničku medalju za najbolji govor osvojila je Ivona Marciuš iz Gimnazije Josipa Slavenskog s govorom „Ogledalo demokracije“ u kojem je predlagala da se svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske koji ne izađe na izbore kazni novčanom kaznom.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Idejna začetnica projekta, dr.sc. Ines Carović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, istaknula je da su učenici trebali usvojiti puno informacija i vještina u dva dana, no pokazali su iznimnu zainteresiranost, volju, a i talent, što se najbolje pokazalo na završnim javnim nastupima. Zahvalila je i Srednjoj školi Čakovec na toplom domaćinstvu i ugodnoj atmosferi. Zadovoljni svojim postignućima su i sami polaznici Školske govornice koji su istaknuli kako im je novostečeno iskustvo bilo korisno, ali i zabavno. Projekt MINGI (Međimurski inkubator govorne izvrsnosti) sufinancirali su Grad Čakovec i Međimurska županija, sponzori su bili Grad Prelog, Srednja škola Čakovec, Tehnička, industrijska i obrtnička škola Čakovec i Punaphoto, a kumstvo je pripalo gradonačelniku Grada Preloga Ljubomiru Kolareku.

2. školska govornica

 

Fotografije potpisuje: Lucija Trupković

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.