Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja danas u petak, 5.  svibnja, s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, dvanaesti po redu Koncert za život pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Tomislava Tomaševića.

Na Koncertu za život u Off ciklusu nastupat će Zagrebačka filharmonija s programom „Noći Orijenta“ pod ravnanjem dirigenta Tončija Bilića. Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne scene.

Zahvaljujemo se predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Zoranu Milanovića i gradonačelniku  gospodinu Tomislavu Tomaševiću što su i ove godine podržali Koncert za život kojim u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom želimo podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati živote i teško oboljele u nama.

Svi koji žele biti dio ove čarobne glazbene večeri mogu kupiti ulaznice po cijeni od 20,00 € na blagajni Zagrebačke filharmonije ili on-line na ulaznice.hr .

Kroz 16 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

 Od početka rada Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila 10 milijuna eura u razvoj hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na više od 62.000 darivatelja.

Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad osmero liječnika i jedna medicinska sestra iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

I ono najvrjednije…

NADU ZA SPAS ŽIVOTA DOBILA SU 162 OBOLJELE OSOBE!

  • Rezultati i svaka podrška građana te, prije svega, činjenica da je 162 oboljelih osoba dobilo priliku za život Zakladi su najveći poticaj za daljnji rad.

Radujemo se susretu da zajedno slavimo život!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.