Ivica Olić se emotivnim pismom oprostio od Vatrenih

Ivica Olić

Ivica Olić, legendarni hrvatski reprezentativac i član njemačkog HSV-a, oprastio se od nacionalnog dresa nakon 14 godina igranja za Vatrene. U 104 nastupa, Olić je zabio 20 golova za Hrvatsku.

Izbornik Ante Čačić najavio je da na Euro neće voditi igrače koji nemaju kontinuitet nastupa, a Olić, koji je prošle sezone bio spasitelj HSV-a, ove godine nije ni na klupi Hamburžana. Stoga je odlučio sam presjeći neizvjesnost oko reprezentacije i objaviti priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Želio bih vas ovim putem obavijestiti kako sam odlučio oprostiti se od hrvatske nogometne reprezentacije, odnosno nastupa u kockastom dresu. Zahvalio bih se svim svojim suigračima iz reprezentacije, s kojima sam uvijek davao sve od sebe za hrvatske uspjehe i pobjede, kao i izbornicima s kojima sam radio, te Hrvatskom nogometnom savezu na podršci pruženoj nacionalnoj selekciji. Posebno veliku zahvalu upućujem hrvatskoj javnosti i hrvatskim navijačima, na sjajnom i neprestanom bodrenju, na snazi koja me je uvijek poticala da pružim svoj maksimum. Osobito bih zahvalio i svojoj obitelji te prijateljima, koji su uvijek bili uz mene, bez njih moja karijera ne bi bila moguća niti bi imala smisla. Za reprezentaciju sam zaigrao više od 100 puta, postigao 20 pogodaka, a hrvatske sam boje branio kroz 14 godina, na pet velikih natjecanja, te mi je oproštaj od hrvatskog dresa vrlo emotivan trenutak. Hrvatska mi je uvijek bila iznad svega te će to i ostati, i želim joj sve najbolje ovoga ljeta u Francuskoj. U meni će imati najvećeg navijača”, napisao je Olić.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.