Mail Viliju Berošu - Screenshot

Srednjoškolac od faze “najradije bi zapalio školu” do pisma Berošu da ga konačno pusti u školu

Zagrebački srednjoškolac kojemu je dosadila online nastava u srijedu ujutro je napisao mail ministru zdravstva Viliju Berošu u kojem ga moli da škola napokon bude uživo.

– Izbjegavam školu kad god mogu i kak god mogu, pao sam razred i najradje bi zapalio svoju školu, al sad već ja želim ić u školu tako da mislim da je vrijeme da prestanemo s ovim online jer ako ja želim ić u školu onda vam garantiram da svi žele. Hvala! – napisao je učenik.

Prema odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba 26. travnja nastava se nakon proljetnih praznika počela održavati u školama za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole, za učenike završnih razreda gimnazije i strukovnih škola te za učenike petih razreda medicinske škole. No, za ostale srednjoškolce nastava je i dalje prema modelu C, to jest na daljinu.
Srednjoškolci su završetak prošle školske godine od početka pandemije u proljeće proveli online, a i ove godine su išli normalno na nastavu samo do sredine prosinca.

“Za srednjoškolsku djecu korona nije ozbiljna, i za njih je možda najbolje da budu u školama, ali oni se voze u javnom prijevozu, gdje se voze istovremeno radnici koji rade u Domovima za starije. Dakle mi ne možemo izolirat Domove za starije i bolnice, a u ostaloj populaciji da nam se nekontrolirano širi epidemija”, izjavio je u prosincu Branko Kolarić, član Znanstvenog savjeta Vlade.

Mladiću se ministar za sad nije javio.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.