Plastic Puglia / Screenshot

Tvrtka tražila radnike, nudila dobru plaću i najprije zaposlila jednog 61-godišnjaka

Zove se Vito Pipoli, ima 61 godinu, iz Fasana je i upravo je zaposlen u tvrtki Plastic Puglia. Tvrtka Monopoli, lider u proizvodnji sustava preciznog navodnjavanja, preko svog osnivača, baruna Vitantonija Coluccija, posljednjih je dana pokrenula apel: tražila je specijalizirano osoblje, ali nije mogla pronaći nikoga tko odgovara traženim profilima unatoč dobroj plaći koju je ponudila. Zatim se odlučila za objavu na društvenim mrežama. Među stotinama e-mailova koji su stigli nakon što je vijest postala viralna, bio je mail jednog od zaposlenika te tvrtke Francesca (32), koji tamo radi već pet godina, javlja Il Corriere della Sera, a prenosi Novi list.

Otac mu je izgubio posao prije godinu dana, ali mogao bi biti prava osoba za posao u tvrtki Plastic Puglia – pomislio je Francesco – jer kao tehničar za održavanje iza sebe ima dugogodišnje iskustvo i radio je u istom sektoru. Razgovarao je s poduzetnikom, koji je pristao zaposliti njegova oca. Francescov otac Vito Pipoli radio je u drvnoj industriji u Fasanu, ali u veljači 2022. iznenada je ostao bez posla.
“Bilo nas je tridesetak zaposlenika, a oni su otpustili 5 ili 6 ljudi: bio sam među njima, pa sam pomislio da bi možda tvrtka Plastic Puglia mogla biti zainteresirana za mene …”, kaže Vito. Nije bilo puno nade da će dobiti posao, rekao je Vito. U ovoj godini – kaže radnik – kucao je na nekoliko vrata, ali nitko ga nije htio zaposliti.

“Prestari ste”, rekli su mu mnogo puta zadnjih nekoliko mjeseci. Ali ne u tvrtki Plastic Puglia gdje se Colucci, ne spominjući njegovu dob, usredotočio na Vitovu profesionalnost i odlučio mu dati stalni posao te plaću od oko 1.400 eura mjesečno. Vito može odmah početi raditi kao što je navedeno u oglasu kojim tvrtka traži vozače, mehaničare, električare, stolare i fizičke radnike.

Vito Pipoli je presretan i vrlo zahvalan svom novom poslodavcu. “Ovo su moji prvi dani u tvrtki – objašnjava – i dobro mi je. Dobro se slažem s drugim zaposlenicima koji su svi mnogo mlađi od mene, nešto ja naučim njih, a nešto oni mene”, kaže Vito. Uostalom, bez obzira na to koliko je zaposlenik stručan i iskusan, uvijek postoji nešto novo što je dobro naučiti, kaže Colucci te podsjeća: “Od kolijevke do groba svaki dan se uči”.

A sada kada su zaposlenik Vito i poslodavac Vitantonio u istom timu, novi radnik ima još jednu želju: da njegov jednoipolgodišnji unuk, čiji su roditelji dobili od tvrtke šest tisuća eura bonusa na rođenje djeteta,  jednog dana može raditi u istoj firmi u kojoj su danas zaposleni njegov otac i djed.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.