Ogroman šamar za Putina, zastupnici iz dva najvažnija grada traže da odstupi

On nije monarh, već najamni radnik, prima plaću od naših poreza. Mislim da ne možete biti tako dugo na vlasti rekla je zastupnica Ksenia Torstrem

Općinski zastupnici iz 17 okruga Moskve i Sankt Peterburga potpisali su izjavu za javnost u kojoj traže da Vladimir Putin podnese ostavku, piše The Insider.ru, a prenosi Novi list.

“Mi, općinski zastupnici Rusije, vjerujemo da postupci predsjednika V. V. Putina štete budućnosti Rusije i njezinih građana.

Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije!”, stoji je u izjavi koju je objavila zastupnica Semenovskog okruga Sankt Peterburga Ksenia Torstrem.

On je najamni radnik

Ovu izjavu i zahtjev dodatno je pojasnila kasnije za Insider.

“Razgovarali smo sa zastupnicima da bismo željeli podržati zastupnike iz općine Smolninsk. Ali sada je zbog represije teško javno govoriti. Stoga smo došli do ovako sažetog teksta.

Zastupnicima još nije zabranjeno mišljenje. A također nije zabranjeno govoriti o ostavci predsjednika. On nije monarh, već najamni radnik, prima plaću od naših poreza.

Naša funkcija je da zastupamo interese naroda, a vidimo da narod nije zadovoljan. A naš narod je po Ustavu izvor vlasti.

Ja osobno ne razumijem motive postupaka Vladimira Putina. Mislim da ne možete biti toliko dugo na vlasti”, rekla je u razgovoru za Insider.

“Od drugog mandata sve krenulo naopako”

Uz nju, zahtjev su potpisali:

Mojsejkin Andrej, Palača (Sankt Peterburg)
Markevich Dmitry, Liteiny (St. Petersburg)
Volga Roman, Kolpino (Kolpino)
Bovar Vitalij, Vladimirski (Sankt Peterburg)
Samusev Sergey, Moskovska regija br. 15 (Sankt Peterburg)
Budberg Alexander, ispostava Moskva (St. Petersburg)
Baltrukov Dmitry, Smolninskoe (St. Petersburg)
Karulicheva Anna, Narvsky (Sankt Peterburg)
Shaposhnikov Valery, Vladimirsky (Sankt Peterburg)
Filčenko Galina, Tverskoj (Moskva)
Nikolajev Timofej, Lomonosovski (Moskva)
Štatska Olga, Lomonosovski (Moskva)
Shcherbakova Julia, Cheryomushki (Moskva)
Khoroshilov Vasily, akademik (Moskva)
Sharipova Margarita, Ramenki (Moskva)
Volokhonsky Vladimir, Moskovska regija br. 72 (Sankt Peterburg)
Fattush Olga Alexandrovna, luka (Sankt Peterburg)
Silaeva Ekaterina, Sjeverno Izmailovo (Moskva)

Ranije je Vijeće zamjenika moskovskog ministarstva obrane Lomonosovski također apeliralo na Putina zahtijevajući ostavku. Zastupnici su primijetili da je, počevši od Putinova drugog mandata, “sve krenulo naopako”.

Traži da ga se optuži za izdaju

Zastupnik peterburškog okruga Smolninskoye izvijestio je da planira poslati apel Državnoj dumi s prijedlogom da se Putin optuži za izdaju zbog rata u Ukrajini.

Prema autorima žalbe, Putinovo djelovanje potpada pod članak 93. Ustava. Prema njemu, predsjednik može biti smijenjen s dužnosti zbog optužbi za izdaju ili druge ozbiljne zločine koje iznese Državna duma.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.