TZ grada Zadra poručila turistima da kupaće nose svugdje osim na plaži

Turistička zajednica grada Zadra slijedi primjer Dubrovnika koji je propisao kazne za one koji se nedolično odjeveni šetaju gradskom jezgrom. Zadarska turistička zajednica objavila je plakat na kojemu na pet jezika, hrvatskom, francuskom, engleskom, talijanskom i njemačkom, piše da je neslužbeno zabranjeno nositi samo kupaće kostime izvan plaže, piše Index.

“Iako to u Zadru nije službeno zabranjeno, molimo da poštujete ovdašnju tradiciju i kulturu na način da ne nosite samo kupaće kostime kad niste na plaži, pa makar samo i na kratko vrijeme. Zahvaljujemo i želimo vam ugodan odmor u Zadru”, piše na hrvatskom jeziku na plakatu.

Međutim, turističkoj zajednici potkrala se greška u prijevodu s hrvatskog na francuski jezik. Umjesto da su zabranili nošenje kupaćih kostima izvan plaže, na francuskom jeziku preporučili su turistima da nose samo kupaće kostime kada nisu na plaži.

TZ grada Zadra poručila turistima da kupaće nose svugdje osim na plaži

“Iako to još nije strogo zabranjeno u Zadru, molimo vas da iskažete svoje poštovanje prema lokalnim kulturološkim običajima i tradiciji tako što ćete nositi samo kupaće kostime kada niste na plaži”, piše na francuskom jeziku na plakatu.

Greška im se potkrala u samo jednoj riječi. Umjesto “que des maillots de bain lorsque vous n’etes pas sur la plagae” trebalo je pisati “pas des maillots de bain lorsque vous n’etes pas sur la plagae”.

Inače, o odluci da se po gradu Zadru ne bi smjelo šetati u kupaćim kostimima oglasio se i Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra: “Naše turiste želimo educirati kako se nalaze u jednom posebnom prostoru, bogate povijesti i baštine, u kojemu hodanje u kupaćim gaćicama nije primjereno. Vjerujem da će oni uvažiti uzuse ponašanja koji ovdje vrijede te ubuduće grad razgledavati u primjerenoj odjeći”, piše HRT.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.