Turska je pomogla Hrvatskoj, pomozimo sad Turskoj

Tursku je  pogodio razorni potres magnitude 7,8 prema Richteru.

Nakon tog glavnog potresa uslijedili su deseci naknadnih potresa, a mnogi su bili jači od 5 prema Richteru. Nažalost,  žrtve su brojne, spasilačke ekipe rade na spašavanju preživjelih.

Treba se prisjetiti da je Turska u prvim danima nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio naše područje poslala 480 šatora i 272 grijalice za Sisačko-moslavačku županiju. Već tjedan potom stigli su i prvi kontejneri iz Turske, a ukupno ih je stiglo 200.

Dobro se dobrim vraća pa se svakako uključite kada se objave načini na koje se može pomoći stradalima u ovom katastrofalnom potresu.

Turska je putem Europskog centra za odgovor i koordinaciju (ERCC) Mehanizma Unije za civilnu zaštitu Europske komisije podnijela zahtjev za pomoć i zatražila module za urbano traganje i spašavanje srednje i teške kategorije.  Na temelju potreba definiranih u zahtjevu, Ministarstvo unutarnjih poslova je razmotrilo dostupnost modula te ponudilo pomoć Turskoj.

Modul se sastoji od 25 spasitelja, 10 pripadnika logističkog tima, 5 voditelja timova i 10 potražnih pasa.

Transport ljudi, pasa i opreme osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova Ravnateljstvo civilne zaštite i oni su krenuli u Tursku!
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.