Autor: Siniša Harasim

Daliću, smiju li ateisti i Židovi navijati za hrvatsku reprezentaciju?

Objava na Facebooku Siniše Harasima, u njoj je doista sve rečeno pa je prenosimo u cijelosti:

Zlatko Daliću, otkrit ću ti jednu nevjerojatnu činjenicu: navijači hrvatske reprezentacije nisu isključivo branitelji i štovatelji Gospe. Do sada si već barem 20 pobjeda posvetio njima.
Znaš, nogomet je stvar iznad politike, ideologija i religijskih uvjerenja. Vole ga ljudi bez obzira na druge preferencije. I navijaju za svoju reprezentaciju. Za Hrvatsku navijaju i ateisti. Navija za Hrvatsku i LGBT populacija. I liberali. I ljevičari. I feministice. I građanski aktivisti. I hrvatske nacionalne manjine. Pa bi bilo u redu, nakon 20 zahvala Gospi i braniteljima da se sjetiš i tih navijača.
Uzmi sad papir i olovku i zapiši što ćeš reći nakon pobjede protiv Argentine: “Ovu pobjedu posvećujem svim navijačima Hrvatske, a posebno ateistima, homoseksualcima, lezbijkama, liberalima, socijalistima, feministicama, aktivistima, Srbima, Romima, Bošnjacima, Židovima i svim drugim narodima koji navijaju za nas.”
Možeš li to, Zlatko Daliću? Možeš li ili ćeš zauvijek ostati mala, sitna duša koja od cijele Hrvatske želi stvoriti svoje Livno gdje se priznaju samo Gospa, branitelji, Tonson i mjerenje kuruze?

Mislim, ja sam ateista i sad ne znam smijem li navijati za hrvatsku reprezentaciju i može li mi Dalić to zabraniti?

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.