Još jedan sjajan uspjeh SŠ Prelog na međunarodnom natjecanju

U Ugostiteljsko – turističkom učilištu Zagreb prošlog četvrtka, 26. siječnja, održan je 3. Badel barmen junior cup, međunarodno natjecanje koje okuplja najspretnije i najkreativnije učenike ugostiteljskih škola iz područja spravljanja barskih mješavina /koktela.  Natjecanje je obuhvaćalo dvije discipline iz miksologije – pripremu duge te pripremu kratke barske mješavine i disciplinu flair – slobodan stil, show pred gostom.

Iz Srednje škole Prelog nastupale su dvije učenice; hotelijerka Ivana Hansderfner u kategoriji duge barske mješavine (mentor nastavnik Zoran Tomašić), te konobarica Ema Furdi u kategoriji kratke barske mješavine (mentor nastavnik Goran Žižek). U obje kategorije bazno piće bila je votka, dok su ostale sastojke i dekoraciju natjecatelji slagali prema vlastitom izboru.

Ivana je tako napravila koktel naziva RED VOTKA u koji je uz votku dodala domaći rum, sok od brusnice, sok od ananasa, te sirup od marelice, dok je dekoraciju napravila od dehidrirane limete.

Emin koktel zvao se Votka Amarettino, a sastojao se od votke, likera Amarettina, likera Bailey’s i slatkog vrhnja, a dekoracija u obliku štapića izradila je od karameliziranog šećera.

Obje SŠP-ovke imale su zapaženi nastup, a Ema Furdi i njen mentor Goran Žižek u svojoj su kategoriji izborili među 60 natjecatelja vrlo visoko 2. mjesto!!!

Sponzor natjecanja bila je tvrtka Badel, a preloškim natjecateljicama i mentorima pripreme i odlazak financiran je iz projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok.

Iskrene čestitke!

Napisala: Sanja Kovačić

Foto: Facebook Srednja škola Prelog

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.