Čini se da dolazi dobro doba za “spavaće” vlakove u Europi

Nova paneuropska linija koja kreće od svibnja otvara mogućnost ukrcaja na Eurostar u Londonu u petak poslijepodne i buđenja u Berlinu sljedećeg jutra, uz uključen doručak, piše Punkufer.

Putnici koji žele iz Londona skoknuti u Berlin morali bi napraviti samo jedno presjedanje u Bruxellesu. Srećom, raspored nudi taman dovoljno vremena za ispijanje belgijskog piva uz krumpiriće prije nego što dođe poziv za vlak za Berlin, zahvaljujući usluzi European Sleeper.
 

 
“Mislili smo da bi to bio dobar trenutak za početak vikenda”, rekao je Chris Engelsman, suosnivač usluge European Sleeper, kako prenosi Guardian.

Najavu usluge trijumfalno su dočekali ljubitelji željeznice, koji su sigurno patili tijekom nedavnih štrajkova i problema s uslugama u Britaniji.

Također, čini se da dolazi dobro doba za “spavaće” vlakove u Europi. Diljem kontinenta posljednjih su se godina otvarale nove rute, uključujući one iz Bruxellesa za Prag i Graz te iz Hamburga za Stockholm. Djelomično je to i odgovor na porast troškova goriva i sve većeg razumijevanja štete od letenja za okoliš.

Prvi spavaći vlak s deset vagona iz Berlina za Bruxelles krenut će 25. svibnja, a u suprotnom smjeru ići će dan poslije. Planiraju se tri vožnje tjedno s cijenama od 49 eura za sjedalo, 79 eura za couchette (sjedalo koje se pretvara u krevet) – i 109 eura za ležaj u udobnijem odjeljku za spavanje. Ipak, Engelsman je rekao da je najveći izazov s kojim se njegova tvrtka suočila nedostatak spavaćih vagona dostupnih na tržištu.

“Nemamo samo mi problema s tim. Isto je i s drugima, čak i većim željeznicama”, rekao je. “Imaju isti problem kao austrijske željeznice, voze puno noćnih vlakova, naravno, po Europi, i imaju iste probleme.”

Zasad će usluga nuditi kupee za šest, četiri i tri osobe, a rezervacije se primaju od 20. veljače. Tvrtka očekuje proširenje usluge na Dresden i Prag u prosincu, kao što je prvotno planirano prije nego što su to radovi na stazama u Njemačkoj stopirali.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.