Belgijska premijerka stigla u posjet bolnici, svi zaposleni joj okrenuli leđa

Belgijska premijerka Sophie Wilmes posjetila je bolnicu Saind-Pierre u Bruxellesu, a prilikom ulaska njenog automobila u krug bolnice, osoblje te ustanove je okrenulo leđa prema njenom automobilu, javili su lokalni mediji.

Od posljedica zaraze koronavirusom u Belgiji je preminulo više od 9.000 osoba, a od početka pandemije, 48 posto umrlih je preminulo u bolnicama, a 51 posto u staračkim domovima, prenosi Fokus.

Na odjelima intenzivne njege nalazi se 371 pacijent, uključujući sedam u posljednja 24 sata.

Na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost Belgije je donesena odluka prema kojoj će 18. svibnja ponovo započeti nastava u školama.

Muzeji i zoološki vrtovi moći će biti otvoreni uz uvjet poduzimanja potrebnih mjera i online prodaje ulaznica. Pod istim uvjetima bit će dozvoljen rad i knjižnicama.

Za korištenje frizerskih i kozmetičarskih usluga potrebno je prije zakazati termin. Pogrebi i svadbe moći će biti organizirani uz maksimalno prisustvo 30 osoba.

Sportski klubovi moći će obavljati treninge s maksimalno 20 osoba i to na otvorenom.

Firme će moći obavljati svoje djelatnosti uz mogućnost rada od kuće.

Naredna faza trebala bi nastupiti najranije 8. lipnja. U narednom periodu će biti razmatrane odluke u vezi sa sportskim takmičenjima i turizmom unutar zemlje.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.