Gita Radiković vam nudi izložbu fotografija pod nazivom „Matulova mater”

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

Tema Mjeseca hrvatske knjige glasi Generacija K, čime se želi ukazati na podjele generacija, a staviti naglasak na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći. Izabran je moto Misli na sebe – čitaj!

 
 


Mogu li mlađe generacije, s mobitelom u ruci, podučiti starije o ekološkoj osviještenosti?

Kao odgovor na ovo pitanje nudim vam izložbu fotografija pod nazivom „Matulova mater”. Izložba je dobila ime prema mojoj istoimenoj pjesmi koja govori o livadi – jednom od najugroženijih staništa. Livade i sjenokoše pretvorene su u oranice ili su zapuštene pa prerastu u šumu, a one su čuvari biološke raznolikosti i jedina istinska matulova mater.

Gotovo dvije godine provela sam s mobitelom u ruci fotografirajući različite vrste danjih leptira, a kako bih se pripremila za obilježavanje 20. obljetnice zaštite spomenika prirode Bedekovićeve grabe (2002.-2022.).

17. listopada 2022. u 18 sati, u prostoriji Općeg odjela Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec predstavit ću se s najboljih četrdeset fotografija danjih leptira. Pridružit će mi se i Mila Pavlic iz Pleškovca sa svojim radovima ispisanim 3D printerom, a cijeli će događaj najaviti profesorica biologije Željka Kadi, prof. izvrsna savjetnica i fitoaromaterapeutkinja. Upravo je prof. Kadi zaslužna za zaštitu Bedekovićevih graba. Za sve koji ne mogu prisustvovati samom otvorenju, izložba će za javnost biti otvorena do 18. studenog 2022. u radnom vremenu Knjižnice.

Srdačan pozdrav!

Gita Radiković

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.