Plaža Plat

Ne uništavaju nam stranci obalu, uništavamo je sami

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Jedna od najljepših plaža na otoku Pagu mi je plaža Plat, prvi zavoj iza Dražice (Dražica je selo, perverznjaku jedan!); sitan šljunak (kojeg volim više od pijeska), dubina mora je upravo savršena da se ušetaš ili zatrčiš u more, ima podvodnih vrulja koje ugodno osvježe pri velikim vrućinama kad je i more toplo, ima prirodan izvor hladne vode u stijeni kad ožedniš (naravno sad kad je suša i on je presušio) i ono najvažnije, na osami je, u prirodi.

Vrijedni mještani Dražica, a i Zubovića, napravili su lijepu stazu uz more po kojoj možete sve od Zubovića pa preko Dražice došetati do plaže Plat i uživati.

No onda su povrh Dražice probili cestu na lijevu strana Plata da gostima bude lakše doći na plažu iako su desetljećima prije dolazili na plažu po stazi uz kratku šetnju bez problema. Na plaži je podignut i mali ugostiteljski objekt no zaista se pazilo da se objekt izgledom uklopi u pejzaž i prirodno okruženje, a vrijedan vlasnik je više nego odlično pazio na čistoću i urednost ne samo svog kafića nego i okolice.

Eda bi se ove godine dolaskom na plažu jako razočarao.

Razni portali svake sezone svako malo izvijeste o nekom lijenom idiotu koji autom dođe do same plaže pa onda da može valjda direktno iz auta u more. Idiota je uvijek bilo i na žalost uvijek će ih i biti. No zašto se takvim idiotima olakšava da pokažu koliki su idioti???

Dakle, do prošle godine je bila probijena ta cesta do lijeve strane plaže i još malo produžena do kafića, dalje od desne strane plaže do Dražice je ostala lijepa pješačka staza uz more. Ove godine se ta cesta produžuje uzduž cijele plaže da lijenčine mogu doći čim bliže, da moraju hodati čim manje pa onda glupani dojure po šljunku, dižu prašinu, iz auta im vrište cajke (specifično zagrebačkim Hercegovcima)…da se može spustiti do mora idiot bi vjerojatno parkirao auto odmah uz more, a pokraj stavio suncobrane i ručnike.

Znam da razvoj traži svoje, ali zašto sami uništavamo obalu???

Trebalo bi zakonom zabraniti da se tako neke plaže oskvrnjuju i omogućuje se pristup primitivcima koji su lijeni pješačiti!

A da bi do kraja pokazao koliki je tupan onda navije mobitel na sav glas, surfa i smije se k’o zadnja konjina i non-stop dere: Vidi ovo! Vidi ovo!

Pa konju jedan, samo ti gledaš u svoj mobitel, koji kurac se stalno dereš? Pustili su te s lanca prvi put u životu?
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “Ne uništavaju nam stranci obalu, uništavamo je sami

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.