A vitar puše, dirnuo sam Dalmoše u srce duše

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Prošla su dva tjedna godišnjeg odmora.

Plan je bio ispijanje kave na terasi, kupanje, ribolov, mozak na pašu. Naime, kako sam konobar završena sezona je bila prilično naporna, mnogo pričanja, mnogo govorenja, mnogo slušanja i sad mi je trebao mir, tišina, osama, u prijevodu mozak na pašu, ispijanje ne jutarnje nego prijepodnevne kave na terasi dva-tri sata pa odmor i onda ili kupanje ili ribolov. Kupanje na predivnoj plaži Plat, odmah iza prvog zavoja poslije susjednog sela jer tamo su uglavnom turisti pa me ne čeka nikakva moguća zamka pristojnog komuniciranja u koju bih sigurno upao da sam išao na plažu u mjestu gdje sam bio na godišnjem odmoru. Naime, žena mi je iz tog mjesta pa poznajem mještane kao i oni mene, a zaista mi je trebao mir i tišina, da mogu se jednom baciti u more, a zatim staviti slušalice, pustiti omiljenu play listu na mobitelu i izležavati se, ako treba i zaspati na plaži.

Ribolov je bio u planu na Gornjem moru (naime Zubovići su u Paškoj vali pa sam pješačio (čitaj: skoro planinario) preko Kozjeg brda na Gornje more ilitiga Velebitski kanal.

 
 

Dakle to je bio plan no sudbina te Bijel-bog, Higija i Eskulap u složnom triju odredili su da će moj godišnji ići drugim smjerom. Ostavili su mi izležavanje, višesatnu kavicu na terasi i mozak na pašu, ali su mi oduzeli kupanje i ribolov. Iako su mi prvi simptomi bili već ranije, trećeg dana godišnjeg desna noga se mogla takmičiti s debljinom bilo koje slonovske noge i liječnici su rekli dva antibiotika 10 dana. Znate li što znači dvije vrste antibiotika, jedan dvaput, a drugi triput dnevno? Kako da to lijepo kažem, definitivno uklanja svaki zatvor i obvezuje vas na posjet WC-u više puta dnevno, čak više puta nego tamo nekakva prostata. (Navodno Linex pomaže u takvim slučajevima ali recimo da sam ja to prigrlio kao neki oblik dijete!)

Dakle, ostalo mi je još 11 dana godišnjeg odmora, a i da hoću nisam u stanju voziti kući. Treba još nešto izmisliti osim cjelodnevnog ispijanja kave i višenja na laptopu. Ideja je došla od moje žene iako se ona sada vrlo vjerojatno kaje zbog toga. Naime, ona je Dalmatinka, a znate što Dalmatince najviše zaboli? Ne znate? Hajde probajte još jednom pogoditi!

Želite li Dalmošima dignuti tlak, samo umjesto more recite voda i nizak tlak riješen!

Iako je ocean golema vodena masa po službenoj definiciji, iako znanstvenici govore o razlici između slatke vode i morske vode Dalmoši su na pragu smrti kad za more velite voda. 

I tako sam ja išao malo zezati Dalmoše u vezi te slane vode (znate li da je i fiziološka otopina slana?), a neočekivano i priroda je stala na moju stranu, poslala ciklonu pa su jaki jugo i obilna kiša primorali Dalmoše da budu online i vide moje provokacije.

I tako je, sve u svemu, moj godišnji ipak prošao zanimljivo i opuštajuće!

@konobar_s_olovkom

More ili voda? #more #voda #morskavoda #konobarsolovkom #fyp #dalmatinci

♬ original sound – Gorkić Taradi
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.