Umirovljenik mora platiti 717 kuna jer je natpisom na autu navodno vrijeđao pravosuđe

Općinski sud u Bjelovaru osudio je umirovljenika Branka M. na novčanu kaznu od 717 kuna i šest lipa zbog omalovažavanja državnih organa, piše Večernji list.

Branko je, naime, krivim za vrijeđanje jer je 14. studenog 2019. na parkiralištu trgovačkog centra u Pakracu u tovarnom prostoru teretnog automobila marke Mercedes Benz njemačkih registarskih oznaka montirao metalni nosač i ploču na kojoj je na hrvatskom i njemačkom jeziku ispisao: “Sudstvo podržava kriminal. HR povratnici moraju platiti pravdu ili je život ugrožen.”

Na vozilu se nalazio i drveni kovčeg nalik na lijes s crnim križem na vrhu, a time je, navodi se, omalovažavao državne organe.

Umirovljeniku je oduzeta ploča s natpisom i drveni sanduk jer, naveo je sud, postoji opasnost da ih opet upotrijebi. Prijavu je inače podnijela PP Pakrac, a Visoki prekršajni sud u studenom 2021. poništio je prvotnu presudu.

Branko M. je navodio da je s takvim vozilom prošao kroz četiri države i da mu nitko ništa nije prigovorio te da je dan prije privođenja bio u Uredu predsjednice države, na Ustavnom i Vrhovnom sudu i kod glavnog državnog odvjetnika, piše Večernji list.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.